Romanya'da 8 Günde Üçüncü Dışişleri Bakanı İçin İsim Önerildi

Romanya Başbakanı Viktor Ponta, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışında yaşanan oy verememe skandalı nedeniyle 8 günlük görevi sonrası istifa eden Teodor Meleşcanu'nun yerine Mihnea Motoc'u teklif etti.Başbakan Ponta istifa eden Teodor...

Romanya Başbakanı Viktor Ponta, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışında yaşanan oy verememe skandalı nedeniyle 8 günlük görevi sonrası istifa eden Teodor Meleşcanu'nun yerine Mihnea Motoc'u teklif etti.

Başbakan Ponta istifa eden Teodor Meleşcanu için "Kendisinin bir haftada içinde yapabileceği fazla bir şey yoktu. Yurtdışı oylarla ilgili yapılması gereken şey, yeni bir yasa. Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

Ayrıca Dışişleri bakanlığına önerdiği Büyükelçi Mihnea Motoc için "Romanya'nın Avrupa Birliği'ndeki daimi temsilcisi olan Sayın Büyükelçi Mihnea Motoc'u Avrupa Birliği ile aramızdaki ikili ilişkilerimiz için önemli bir mesajdır." ifadelerini kullanndı.

48 yaşında olan Mihnea Motoc 1999-2001 yılları arası Romanya'nın Lahey Büyükelçiliği görevini yaptı. 2003-2008'de BM Daimi Temsilciliği'nin ardından AB Daimi Temsilciliği'ne atanan Mihnea Motoc evli ve bir çocuk babası. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri