Romanya Dışişleri Bakanı İstifa Etti

Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Meleşcanu göreve gelmesinin 8. gününde istifa etti. Meleşcanu istifasını bugün düzenlediği basın toplantısında açıkladı.Cumhurbaşkanlığı seçimleri birici turu sonrası istifa eden Titus Corlatean yerine...

Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Meleşcanu göreve gelmesinin 8. gününde istifa etti. Meleşcanu istifasını bugün düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri birici turu sonrası istifa eden Titus Corlatean yerine 10 Kasım’da göreve getirilen Meleşcanu 8 gün sonra istifasını istedi. Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde yurt dışında oy kullanmak isteyen çoğu Romen, yaşanan yoğunluk ve yeterli seçim merkezi olmadığı için oy kullanamamıştı. Bir önceki bakan Titus Corlatean'ın istifasını getiren oy kullanamama skandalı, yerine getirilen 8 günlük bakanın da istifasına neden oldu.

İkinci turda gerçekleşen yurt dışı oy kullanım değerlendirmesi sonrası istifasını açıklayan Dışişleri Bakanı Teodor Meleşcanu, "Göreve geldiğim günden itibaren kanunlar çerçevesinde yapılması gereken önlemleri aldık. Yurt dışı oylamalarında Romanya tarihinde bir rekora imza attık. İlk turda kullanılan oyun yaklaşık 3 katı, 378 bin oy kullanıldı. Elbette oy kullanamayan Romenler de oldu. Demokratik hakkını kullanamayan Romenlerin sorumluluğunu ben üstüme alıyorum. Bugün yapılacak hükümet toplantısında istifamı sunacağım. Oy kullanmak isteyip de kullanamayan Romenlerden özür diliyorum." dedi.

Romanya’nın yurt dışındaki 294 oy kullanma merkezinde seçimin ilk turunda 150 bin, ikinci turda ise 378 bin oy kullanıldı. Her iki turda da yoğunluk nedeniyle binlerce Romen oyunu kullanamadı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri