Roberto Carlos: Mağlubiyetin Sorumlusu Benim

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, “Şu anda ligin başındayız, hiç birimizi böyle bir mağlubiyeti evimizde beklemiyorduk. Bu tip mağlubiyetlerde her zaman sorumluluk benimdir, oyuncularıma sorumluluk yüklemem.” dedi.Carlos, Gaziantepspor...

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, “Şu anda ligin başındayız, hiç birimizi böyle bir mağlubiyeti evimizde beklemiyorduk. Bu tip mağlubiyetlerde her zaman sorumluluk benimdir, oyuncularıma sorumluluk yüklemem.” dedi.

Carlos, Gaziantepspor maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında maçın değerlendirmesini yaptı.

Maça iyi başladıklarını, gerekenleri yerine getirdiklerini anlatan Roberto Carlos, “İkinci yarıya da iyi bir şekilde çıktık. O zamana kadar da pas yapıyorduk fakat, bizim için gol attığımız zaman sıkıntılar başladı. Çok fazla boşluklar vermeye başladık. Pas organizasyonlarımızı kaybettik. Rakibe çok fazla şut atma şansı verdik. Bunun karşılığında attıkları şutlarla golleri buldular.” şeklinde konuştu.

Şu anda ligin başında olduklarını ve böyle bir mağlubiyeti beklemediklerini aktaran Roberto Carlos, “Ama bazı yapılan çabaların sonrasında en son nokta eksik kalabiliyor. Ondan dolayı ama yavaş yavaş çalışarak, bunların hepsini düzelteceğiz.” dedi.

Bir soru üzerine Kaleci Korcan ile de konuştuğunu söyleyen Carlos, oyuncuyla görüşerek eksikliklerini gidermeye çalışacaklarını kaydederek, şöyle devam etti:

“Bu tip zamanlarda her zaman oyuncularımızı sakinleştirme, onlara pozitif enerji yükleme ve belirli yönde her şeyi düzeltme çabası içine girmemiz gerekiyor. Bu tip mağlubiyetlerde her zaman sorumluluk benimdir, oyuncularıma sorumluluk yüklemem. Ama arkadaşların hatası olsa bile pozitif bir şekilde konuşup her şeyi halletmemiz gerekiyor. Mağlubiyet sadece Korcan’ın değil, bütün takımın mağlubiyeti.”

Transfer ile ilgili soruları da yanıtlayan Carlos, mağlubiyet sonrası çok fazla konuşmak istemediğini, konuyla yönetimin ilgilendiğinin altını çizdi. Carlos şöyle devam etti:

“Şu anda bundan sonra takımımın yapması gereken çalışmaları düşünüyorum. Transfer konularıyla daha çok yönetimimiz ilgileniyor. Tabiî ki oyuncu aramıza katılacaksa iyi bir oyuncu olacaktır. Takımımıza en iyisini yapması için bizde elimizden geleni yapacağız. Transfer konusu ile ilgili yönetimimiz ilgileniyor. Mağlubiyet sonrası bunları çok fazla konuşup düşünmek istemiyorum. Biz takımımız için en iyisini yapmaya çalışacağız. Gelen oyuncu olursa en iyi onbiri bulup takımı en iyi şekilde oynatmaya çalışacağız.”

OKAN BURUK: MAÇI 4-1 YAPABİLİRDİK

Gazianepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise ligde yeni ve genç bir takım oldukları için bu galibiyete ihtiyaçları olduğunu anlatarak, “Sivasspor’un savunmadaki zaaflarını çok iyi biliyorduk. Maç bizim istediğimiz gibi gelişti, Maçı 3-1 ve 4-1 de yapabilirdik.” şeklinde konuştu.

Ligde yeni bir takım oldukları için maça tutuk başladıklarından bahseden Okan Buruk, şöyle konuştu:

“Sivasspor’un gücünü ve zaaflarını bilerek faydalanmak istiyorduk. Maçın içinde istediğimiz gibi bazı pozisyonlar yakaladık ama gole gidişte problem yaşadık. İkinci yarı golü yedikten sonra biraz daha yaptığımız değişikliklerle ofansif bir takım olduk. Sivasspor’un savunmadaki zaaflarını çok iyi biliyorduk. Maç bizim istediğimiz gibi gelişti. 1-1’den sonra 2-1’e getirdik. Maçı 3-1 ve 4-1 de yapabilirdik. Aynı şekilde Sivasspor’da 1-0’ken 2-0, 3-0 da yapabilirdi. Sivassporlu oyuncuları tebrik ediyorum. Ligin örnek yönetimini de böyle bir takım kurdukları için tebrik ediyorum. Sivasspor’a başarılar diliyorum.”

Maçta galibiyeti getiren isim olan İbrahim Akın’ı öven teknik direktör Buruk, “İbrahim Akın kamp döneminde bizim için çok iyi işler yaptı. Hazırlık maçlarında çok faydalı oldu. Çok formdaydı bir sakatlık geçirdi 3 gün önce antrenmanlara başladı. Maçtan önce İbrahim’i 55- 60’dan sonra oynatarak rakibin yorgun olduğu bir anda etkili olmasını düşünüyorduk, istediğimizde oldu. İbrahim çok yetenekli bizi kaleye götüren bir oyuncu. İbrahim ile birlikte bütün oyuncularımı tebrik etmek isterim. Genç ve yeni bir takımız bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. O yüzden hepsinin alınlarından öpmek gerekir.” açıklamasını yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri