Rizespor'la 26. randevu

Yeni Rize Şehir stadyumunda saat oynanacak ve saat 13:30'da başlayacak maçta Ankara bölgesinden Bülent Yıldırım'ın düdük çalacak.Yeşil-beyazlı temsilcimizde sakat olan Marica dışında eksik yok
Torku Konyaspor, ligde 16. maçında bugün Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Hedef,. Rize’yi yenerek kötü gidişe bir son vermek ve ilk yarıyı galibiyetle kapatmak Yeni Rize Şehir stadyumunda saat oynanacak ve saat 13:30'da başlayacak maçta Ankara bölgesinden Bülent Yıldırım'ın düdük çalacak.Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Baki Tuncay Akkın yaparken, karşılaşmanın dördüncü hakemi Halil Sayın.
 
Lig ve kupa maçları nedeniyle yoğun bir hafta geçiren ve 7 gün içerisinde Beşiktaş ve Cizrespor ile deplasmanda yapılan kupa karşılaşmasının ardından Çaykur Rizespor ile 3. maça çıkacak olan Torku Konyaspor’da,iki antrenmanın ardından takım dün öğleden sonra Ankara üzerinden havayoluyla Trabzon’a uçtu. Oradan Rize’ye geçen yeşil-beyazlı takımda ilk yarının bitmesi nedeniyle futbolculara 5 gün izin verilecek. 
 
Torku Konyaspor’da, 6 hafta sonra galip gelerek çıkışa geçen Çaykur Ruizespor ile yapılacak maçın hedefi, galibiyet olarak belirlendi. Yeşil-beyazlılarda sakat olan Marica dışında eksik yok. Ali Turan ve Mehmet Güven 3’er sarı kartla oynayacak.  Kartallar maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Belec- Ali Turan, Selim Ay, Kokaloviç, Mehmet Uslu- Mehmet Güven, Ali Çamdalı- Ömer Ali (Rangelov), Uğur İnceman (Hleb), Djalma- Hasan Kabze  
İki takım arasında 1988-89 sezonunda başlayan rekabette, geride kalan 25 maçta yeşil-mavili takım rakibine 10 maçta üstünlük kurarken, yeşil -beyazlı Konya takımı ise 7 maçta rakibini yenmeyi başardı. 8 maç ise berabere sonuçlandı. Çaykur Rizespor`un oynanan 25 maçta toplam 33 golüne, Konyaspor ekibi de 28 golle cevap verdi. İki ekip geçen sezon Süper Lig’de oynadıkları maçlarda Çaykur Rizespor evinde 3-1 kazanırken deplasmanda rakibini 2-1 kaybetmişti.
 
Ankara bölgesi hakemi Bülent Yıldırım ise, bu sezon Kartal’ın ilk maçına çıkacak. Yıldırım geçen sezon 19. hafta da iç sahada Sivasspor ile oynanan ve Konyaspor’un 3-0 kazandığı maç ile 30. hafta Rize deplasmanında yapılan ve ev sahibi takımın 3-1 kazandığı maçı yönetmişti. 
RECEP ÇINAR - merhabahaber.com
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri