Rize'de Araç İçinde Donmak Üzere Olan 3 Vatandaş İçin Seferber Olundu

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Gito Yaylası'nda kardan dolayı kapanan yolda araçlarının içerisinde mahsur kalan 3 vatandaşı kurtarmak için dağcı ekibi, UMKE ve Özel İdare ekipleri seferber oldu. Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, tüm...

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Gito Yaylası'nda kardan dolayı kapanan yolda araçlarının içerisinde mahsur kalan 3 vatandaşı kurtarmak için dağcı ekibi, UMKE ve Özel İdare ekipleri seferber oldu. Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, tüm uyarılara rağmen yaylaya çıkan vatandaşların sorumsuzluğundan dert yanarak, “Bizleri devlet olarak ne kadar zor durumda bıraktıklarını belirtmek istiyorum.” dedi.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Gito Yaylası'nda kardan dolayı kapanan yolda araçlarının içerisinde mahsur kalan Süreyye Yüksel, Furkan Cihan ve Eda Bayram’ı kurtarmak için dağcı ekibi, UMKE ve Özel İdare ekipleri seferber oldu. Yaklaşık 24 saattir araç içerisinde bekleyen ve yapılan son telefon görüşmesinde donmak üzere olduklarını bildiren gençlerle irtibat kesildi. Dün sabah Gito Yaylası'na çıkan Süreyye Yüksel, Furkan Cihan ve Eda Bayram ani bastıran kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolda mahsur kaldı. Telefonla Jandarma ekiplerinden yardım isteyen 3 kişi için bölgeye iş makineleri gönderildi. Ancak yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ekipler yolu ulaşıma açamadı. İş makinesi arızalanınca gece yarısından sonra yol açma çalışmalarına ara verildi. Sabah erken saatlerde bölgeye dağcılar ve UMKE ekipleri ile birlikte İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makineleri sevk edildi. Yaklaşık 24 saattir araç içerisinde bekleyen ve yapılan son telefon görüşmesinde donmak üzere olduklarını bildiren gençlerle telefon irtibatı kesildi. Bölgede yol açma çalışmaları sürerken bir grup dağcı yaya olarak gençlerin araçları ile kaldığı bölgeye karadan ulaşmaya çalışıyor.

“AYAKLARIMIZI HİSSETMİYORUZ”

Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışı öncesi köy muhtarları ile bir araya geldiklerini ifade ederek, “Muhtarlarımıza meteorolojiden aldığımız bilgiler doğrultusunda bölgemizde yoğun kar yağışı olacağını söyledik. Yaylalarda bulunan vatandaşlarımızı uyarmaları konusunda kendileriyle görüştük. Jandarma İlçe Komutanlığı tarafından da yaylalarda kalan vatandaşlar yağışlar öncesinde geri dönmeleri hususunda uyarıldı. Bizim vatandaşlarımız yine bizi dinlemediler. Gito Yaylası’nda mahsur kalan vatandaşlarımız var. bir grubun durumu çok kritik. Dünden beri çalışmayan bir aracın içerisinde soğukta kalma mücadelesi veriyorlar. Bizim kurtarma hususunda en fazla üzerinde durduğumuz kişilerde onlar. Bölgede çok yoğun kar yağışı olduğundan dolayı iş makinelerinizin yolu açması biraz güçleşiyor. Vatandaşlarımızın bulunduğu yerden alınması noktasında bir-iki saat içerisinde güzel bir haber almayı bekliyoruz. Araç içerisinde mahsur kalan 3 vatandaşımız var. Kendileriyle görüşüyoruz. Eksinin altında bir sıcaklıktalar. Isınacak herhangi bir şeyleri yok, araçları çalışmıyor ve birbirlerine sarılarak ısınmaya çalışıyorlar. Psikolojileri çok kötü.” ‘donabiliriz’ diyorlar. ‘ayaklarımızı hissetmiyoruz’ diyorlar.”

Araç içerisinde mahsur kalan vatandaşlara ulaşabilmek adına yolun büyük bir kısmını açtıklarını söyleyen Gölbaşı, “Vatandaşlarımız sonuçta kurtaracağız ama çok büyük bir ihmalkârlık ve sorumsuzluk görüyorum. Göz göre göre insanlar kendilerini tehlikeye atıyor. Bizleri tehlikeye atıyorlar. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Bizleri devlet olarak ne kadar zor durumda bıraktıklarını belirtmek istiyorum. Kar yağacaksa yaylaya gitmemek lazım. Normal hizmetlere göndereceğimiz araçların birçoğunu bunlar yüzünden kapalı olan köy yollarımızı açmaya gönderemedik.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri