Rize seferi bugün

Konyaspor, Pazar günü deplasmanda karşı karşıya geleceği Çaykur Rizespor maçının Konya ayağındaki hazırlıkları dün tamamladı. Yeşil-beyazlılar, bugün uçakla da Trabzona, sonrada Rizeye gidecekler
Bank Asya 1. ligde kendisi gibi zirve mücadelesi veren Rizespor ile Pazar günü deplasmanda zor bir maça çıkacak olan Konyaspor’un Karadeniz seferi bugün başlıyor. Dün taktik ağırlıklı bir çalışma yapan ve bugün sabahta biri çalışma yapacak olan yeşil-beyazlılar öğleden sonra karayoluyla Ankara’ya gidecekler ve oradan da akşam uçakla Trabzon’a uçacaklar. Yönetici, teknik adam ve futbolcular olmak üzere yaklaşık 35 kişiden oluşacak Konyaspor kafilesi Çayeli Çolakoğlu otelde konaklayacak.
Haftanın üçüncü antrenmanını önceki akşam saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapan temsilcimizde moral süper. Yönetici, teknik adam ve futbolcular galibiyette birleşti. Teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde yapılan antrenmana tüm oyuncular katıldı. Uğur Akdemir'in takımdan ayrı olarak, Serhat Akyüz'ün ise takımla birlikte çalıştığı antrenman ısınma hareketleri ile başladı. Daha sonra 3 grupta 5'e 2 oynayan takımımızda Ufukhan Bayraktar sakatlanarak antrenmanı terk etmek zorunda kaldı. Oyuncularımız, günün ikinci çalışmasını yarı sahada oynanan çift kale maç ve açma-germe hareketleri ile tamamladı.
Kartallar dün de öğleden sonra Tatlıcak tesislerinde taktik çalıştılar. Rize maçının provasının gerçekleştirildiği antrenmanda tüm futbolcuların oldukça hırslı ve neşeli oldukları gözlendi. Yeşil-beyazlılar, bugün sabah biri çalışma daha yaparak Konya’daki hazırlıkları tamamlayacaklar. Konyaspor’da Rize maçının son çalışması Cumartesi günü otelini sahasında yapılacak. Konyaspor’da tek hedef: galibiyet olarak belirlendi. Rizespor-Konyaspor maçı Pazar günü oynanacak ve saat 13.30’da başlayacak. Kartallar maçtan sonra yine uçakla Ankara’ya,oradan da karayoluyla Konya’ya dönecekler.
TAYFUN: NAMAĞLUP OLMAK GÜZEL  
Konyaspor’un tecrübeli oyuncusu ve takım kaptanı  Tayfun Türkmen, namağlup liderliği sürdürmenin kendilerini mutlu ettiğini, ama önemli olan sezonu zirvede tamamlayarak Süper Lig hedefine ulaşmak olduğunu ifade etti.Türkmen Çaykur Rizespor maçından da kendilerine yakışır bir sonuçla döneceklerini inandıklarını söyledi.
Tayfun Türkmen "Puan cetveline bakıldığında bize en yakın iki rakipten biriyle oynayacağız. Deplasmanda olması bir dezavantaj olsa da seyircisiz olarak oynanacak olmasının bizim adımıza bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Hazırlıklarımızı her zaman olduğu gibi ciddi bir şekilde sürdürüyoruz. Tek düşüncemiz hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Çaykur Rizespor karşılaşmasını kazanmak. Ama şampiyonluk yolundaki en ciddi rakiplerimizden biriyle karşılaşacak olmamız düşünülürse mağlup olmadan da dönmemizin bir avantaj olacağına inanıyorum. O yüzden inşallah 9 haftalık mücadelemizi bu haftada sahada ortaya koyup, kazanma hırsımızı da devam ettirip Rize deplasmanından arzu ettiğimiz 3 puanla döneriz diye düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti.
Her geçen haftanın Konyaspor’un önemli mesafeler almasına neden olduğunun da altını çizen takım kaptanı Türkmen “Yenilmemezlik tabi ki güzel bir duygu. Bu bundan sonrada olmayacak anlamına gelmiyor. Tabiki lig çok uzun bir maraton. Önemli olan mücadelemizi ve kazanma hırsımızı, isteğimizi daima üst düzeyde tutabilmek. Bazen çok iyi oynadığımız maçları da kaybedebiliriz. Futbolun içerisinde her türlü sonuç var. Namağlup ünvanını korumak tabi ki önemli. Ama biz ona takılmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz ligin sonunu zirvede tamamlamak. Yeni oluşan bir takımdık. Bazı uyum sorunlarımız oldu. İstediklerimizi zaman zaman sahaya yansıtamadık. Ama sonuçta kazanmayı ve kaybetmemeyi öğrendik. Bu durum yeni oluşan bir takım adına büyük bir başarıdır diye düşünüyorum. Uyum sorunumuz haftalar ilerledikçe en aza indi. İnşallah güzel oyunumuzu devam ettirip, bunu skorlara da yansıtarak sezonu Süper Lig'e yükselerek tamamlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri