Rıza Çalımbay umutlu konuştu

Bolu kampında konuşan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay: “Bizim en büyük amacımız, önce Atiker Konyaspor'a geçen seneki sıkıntıları yaşatmamak” dedi. Çalımbay transfer ve Eto’o hakkında da konuştu

Atiker Konyaspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Bolu'nun Gerede ilçesinde kampa girdi. Yeşil-beyazlı ekip 16 Temmuz'a kadar Gerede'de kamp yapacak ve bu sürede 1 hazırlık maçı oynayacak.  Atiker Konyaspor ikinci etap kamp çalışmaları için Hollanda'ya gidecek

GEÇTİĞİMİZ SEZONU YAŞAMAYACAĞIZ

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yaptığı açıklamada, yeni sezonun bütün camiaya hayırlı olması dileğinde bulundu. Çalımbay, Atiker Konyaspor'un mükemmel bir stadının ve taraftarının olduğunu belirterek, "Atiker Konyaspor, son yıllarda çok güzel şeyler yapıyor. Aldığı Türkiye Kupası var. Sezonu da istediği bir şekilde bitirmiş. Bizim en büyük amacımız, önce Atiker Konyaspor'a geçen seneki sıkıntıları yaşatmamak. Onun için de ilk etap çalışmamız burada." şeklinde konuştu.

Kendisinin teknik direktörlük görevi yaptığı bütün takımlarla yıllardır Bolu'nun Gerede ilçesine gelerek yeni sezona burada hazırlandığını anımsatan Çalımbay, "Gerçekten çalışma ortamı çok iyi olan bir yer. Bizim de hem buradaki hem yurt dışındaki çalışmalarımız çok önemli. Bu hazırlık dönemini çok iyi geçirmek zorundayız ki lige çok başarılı bir şekilde başlayalım. İlk etap olduğu için yavaş yavaş başlayıp, ondan sonra da zora doğru gideceğiz. Ben buradaki çalışmaların çok iyi olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

TRANSFER ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Rıza Çalımbay, Atiker Konyaspor'un geçen sezondan kalan güzel bir iskelet kadrosu olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "Takımda çok iyi oyuncular var. Bu arkadaşlar geçen sene kendi kapasitelerine çıkamamışlar. Bizim amacımız, bunları tekrar kendi kapasitelerine çıkarmak. Tabii ki takviye yapmamız gereken yerler de var. Yönetimimizle bu konuda sürekli irtibat halindeyiz. Oralara da oyuncular aldığımız takdirde, çok daha iyi bir duruma geleceğiz. Bizim düşündüğümüz, eksik yerlerimize transfer yapmak. Kalabalık olan yerlerimize değil. Eksik mevkilerimiz var. Oralara en fazla 3-4 oyuncu alıp transferi kapatacağız."

AATİF CHAHECHOUHE İNŞALLAH TRANSFER OLUR

Transfer çalışmaları hakkında konuşan Çalımbay, "Transferde çeşitli isimler geçiyor. Bazı isimleri yönetimimizle de paylaştık. İlk kampa yetişecek bazı transferler olacaktır. Bunun için uğraşıyoruz. Aatif Chahechouhe'yu istedik. Onu almak kolay değil. Maddi açıdan sorun olur mu bunu da düşünmek gerekir. İnşallah bu transfer olur" ifadelerini kullandı.

SAMUEL ETO'O'NUN DURUMU BELİRSİZ

Samuel Eto'o, Ömer Ali Şahiner ve Yatabare hakkında konuşan tecrübeli çalıştırıcı, "Biz ayın 1'inde toplanıyorduk. Eto’o mesaj atarak izin istedi. Dediğine göre mahkemesi varmış. Yönetim de onunla görüşmek istedi. Görüşme olumlu geçerse kampa katılır.

Eto'o için alternatife gerek yok. Forvet bölgesinde yoğunluğumuz var. O bölgeden futbolcu eksiltmeye gideceğiz. Trabzonspor'da da bu sıkıntıyı yaşamıştım. Rodallega, Burak Yılmaz hepsini oynamak istiyordu. Eto’o için yurt dışı ve yurt içinden gelen teklifler var. Yurt dışından Çin ve Brezilya'dan gelen teklifler var. Yönetim de bunlara sıcak bakıyor. Yatabare'nin sakatlığı çok iyi durumda, bir sıkıntısı yok. Ömer Ali Şahiner biz de kalacak, o bölgede kimseyi veremeyiz. En iyi taraftarlardan bir tanesinin Konyaspor taraftarı olduğunu görüyoruz. Stadlarının hakkını veriyorlar. Her şeyin en iyisine layıklar. Onlardan tek istediğimiz her koşulda bizler desteklemeleri. Bu taraftarı mutlu etmek için çalışacağız. Onlara ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri