Rixsos’ta moral kampı

Konyaspor’un yeni teknik direktörü Yılmaz Vural’dan ilk ve önemli sayılabilecek bir icraat. Vural, yarın oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde takımı bugün Rixsos otelde kampa alıyor
Atalarımız “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var” demişler. İşte bunun en güzel örneği Yılmaz Vural. Yeşil-beyazlı ekibin yeni teknik direktörü, haftalardır Tatlıcak tesislerinden burunlarını dahi dışarı çıkaramayan, adete hapis hayatı yaşayan futbolcuları, Rixsos otelde moral kampına alıyor. Başka bir deyişle, yeşil-beyazlı futbolcular, İstanbul Belediyespor maçına Tatlıcak’tan değil, Rixsos’tan gelecekler. Teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde, hafta boyunca teknik ve taktik antrenmanlarına yanı sıra moral motivasyonu çalışmalarına da ağırlık verilen yeşil-beyazlı takımımın önceki akşam yaptığı antrenmanda, Basem Abbas takımdan ayrı düz koşu yaparken, Muamer Salibasic takımdan ayrı olarak fizyoterapist Ahmet Bayrak gözetiminde çalıştı. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman topla oynanan oyunlarla devam etti. Futbolcularımız daha sonra taktik bir çalışma gerçekleştirdi. Taktik çalışma sırasında sakatlanan Mehmet Batdal antrenmanı yarıda bıraktı. Antrenman açma-germe hareketleriyle tamamlandı. Dün akşam da basına kapalı olarak taktik çalışması gerçekleştiren Konyaspor’da hazırlıklar bugün saat 16.30’da yine basına kapalı olarak yapılacak idmanla tamamlanacak. Konyaspor’da, planlar galibiyet üzerine yapıldı. Takımda; Erdinç ve Ertuğrul kırmızı kart cezalısı.. Bassem Abbas ve Salibasic’in durumu ise bugün antrenmandan sonra belli olacak.
KARTAL GALİBİYETE HASRET
Ligde, 15. hafta da Gençlerbirliği maçından sonra 6 hafta gol atamayan ve bunu geçtiğimiz hafta Buca deplasmanında Robak’ın attığı iki golle bozan Kartallar, Sivasspor karşılaşmasından buyana da 6 haftadır maç kazanamıyorlar. Konyaspor, bu dönemde sadece Bursaspor ile berabere kalırken, Sivasspor; Galatasaray, Eskişehirspor, Gaziantepspor ve Bucaspor’a da yenildiler.  Konyaspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında yapılacak karşılaşmanın biletlerinin satışına ise, kale arkası tribünlerden 2,5 lira, kapalı tribün 40 lira ve diğer tribünlerden de 10 lira olmak üzere dün de devam edildi. Taraftarlar biletlerini bugünde biletx gişelerinden temin edebilecekler.
KARAPINAR LİGDE KALACAĞIZ
Konyaspor başkanı Bahattin Karapınar, teknik direktör değişikliği ile yaşanan kan değişikliğinin takımın antrenmanlarında kendisini gösterdiğini belirtti. Konyaspor'un herkesin gayretiyle ligde kalacağına inandıklarını ve bunun ilk adımını da İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kazanarak atacaklarını söyleyen Karapınar, Konyaspor'da istenmeyen gidişe dur demek adına bir kan değişikliğinin şart olduğunu ve bunun da Ziya Doğan ile yolların ayrılarak Yılmaz Vural'ın takımın başına getirilerek gerçekleştiğini ifade etti. Başkan Bahattin Karapınar, bu konuda şunları söyledi. "Süper Lig'in en tecrübeli teknik adamlarından Yılmaz Vural'ı takımımızın başına getirdik. Konyaspor'un başında yer aldığı günden itibaren Yılmaz hocamızın verdiği enerji ve sinerji takımımızın ligde tutunacağı yönünde. Hocamızla ilk kez bir araya geldiğimizde 'Biz artık düşme kelimesini ağzımıza almıyoruz' dedik ve yola çıktık. Konyaspor bu sezon herkesin gayretiyle ligde kalacaktır. Takımımızın bu sezon ligde kalması geçen sezon Bank Asya 1.Lig'den çıkması kadar önemli. Bu yıl özellikle çok büyük borçlar ödenmiş şekilde ligi tamamlayacağız. Ligde kaldığımız andan itibaren de Konyaspor hedeflerini daha yukarılara çevirecektir.." 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacakları  maça da değinen başkan Bahattin Karapınar, sözlerini şöyle sürdürdü. "Artık kazanma zamanımız geldi. Bir çıkış yakalamak ve üzerimizdeki kötü gidişin izlerini silmek istiyoruz. Bunun için önümüzdeki ilk maç önemli bir fırsat. Ligin istikrarlı ve iyi kadrosuna sahip takımlarından biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında kan değişikliğinin artılarını göreceğimize ve haftalar sonra sahadan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyoruz. Bu önemli maçta taraftarlarımızı da takımımıza destek olmaları adına tribünlere bekliyoruz. Onların katkılarıyla Konyaspor kendisini alt sıralardan kurtaracak çıkışın ilk adımını atacaktır." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri