Riskli gebelere misafirhane hizmeti

Karaman Sağlık İl Müdürlüğü il dışında ikamet eden ve riski bulunan gebeler için misafirhane hizmetine başladı.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Yörük, yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi çalışmalarının bebeğin dünyaya gelmeden önceki safhasından başlayıp, doğum ve doğumdan sonrasını da kapsadığını belirtti. 
Bebeklerin sağlıklı bir ortamda ve uzman kontrolünde dünyaya gelmesinin çok büyük önem arz ettiğini ifade eden Yörük, şunları kaydetti: 
''Mevsimsel şartlardan dolayı il ve ilçelerimizde ulaşım güçlüğü çekilen yerleşim merkezlerimiz bulunmaktadır. Özellikle de kış şartlarında bu sıkıntı daha çok yaşanmaktadır. Bu sebeple yaşanabilecek en önemli ve durdurulamaz sağlık sorunlarından biri de doğumdur. İlimizde ulaşım sıkıntısı yaşanan ve aile hekimlerimizce tespit edilen riskli gebelerin sağlıklı bir ortamda doğum yapmaları, doğum öncesi, doğum sonrası bakımlarının yapılabilmesi ve konaklama ihtiyaçlarının giderilmesi için misafirhane halkımızın hizmetine açılmıştır. Bu hizmetlerden dolayı herhangi bir ücret alınmayacak olup böylece halkımızın önemli bir sorunu çözümlenmiş olacaktır.''

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri