Ribat'ın yaz okulları sona erdi

Ribat Eğitim Vakfı'nın düzenlediği ve öğrencilerin bir taraftan spor, gezi, kamp aktiviteleri, bir taraftan ise Kuran'ı Kerim, Siyer, ahlak, ibadetler gibi konuları hem öğrendikleri hem de içselleştirdikleri yaz okulları programı sona erdi.

3 Temmuz'da başlayan olan Ribat Eğitim Vakfı'nın Yaz Okulları kurs programı 25 Ağustos itibari ile sona erdi.  Kız öğrenciler ile erkek öğrencilere ayrı ayrı binalarda hizmetin verildiği RİBAT Eğitim Vakfı Yaz Okulları'nda yurt imkânı da sunuldu. Geçtiğimiz yıllarda da vatandaşın yoğun teveccühüyle birlikte bu alanda da kurumsallaşmanın rahatlığını yaşadıklarını ifade eden Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, "Yaz okullarımıza halkımızın ve öğrencilerimizin teveccühü bizleri sevindiriyor dolayısıyla biz de hazırlamış olduğumuz programlarla bu teveccühe layık olmaya çalışıyoruz. Bu yıl da müfredatlarımızı özenli bir şekilde planladık ve uyguladık. Öğretmen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum, öğretmenlerimiz öğrencilerimize hem bilgiler aktardılar hem de Ribat Eğitim Vakfımızın Yaz Okullarının saygınlığını muhafaza ederek çocuklarımızın neşeli bir yaz programı yapmasını sağladılar” şeklinde konuştu.

NESİL YETİŞTİRMEK ÖNEMLİ

 “Biz nesil yetiştirmenin her şeyden önemli olduğunu çok iyi biliyoruz” diyen Büyük, şöyle konuştu: “Onun için de öğrencilerimize eğitimi sıkmadan veriyoruz. Öğrencilerimize geziler düzenledik, yüzme programları düzenledik, spor aktiviteleri düzenledik, turnuvalar yaptık. Çocuklarımızın yazın öğretimden daha çok oyuna ihtiyaç duyduklarını da bilerek hareket ettik. Yaz Okullarımız Ribat Eğitim Vakfımızın yıllarca oluşturduğu deneyimler sayesinde öğrencilerimizi geleceğe hazırlama noktasında çok önemli bir işlev üstlenmektedir.

Her öğrencinin seviyesine göre eğitimler verildi. Eğitimler verilirken çocuklarımızın oyun ihtiyaçları da düşünüldü. Biz, yaz okullarının sıkıcı bir dünya olmasını istemiyoruz, bunun için de çocukların gelmek istediği, sevdiği bir ortamı oluşturduk, çocuklarımız hem eğlendiler, hem oyunlar oynadılar, hem de öğrendiler.” Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı Ribat Eğitim Vakfı Yaz Okulları'nın son gününde etkinlik düzenlenerek yaz okullarına katılan öğrencilerin tamamına katılım belgelerinin de verildiği programda öğrencilere küçük ödüller de verilirken yaz okulların eğitim veren öğretmenlere de plaketleri Ribat Eğitim Vakfı Genel Merkez konferans salonunda düzenlenen programda Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük ve yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri