Ribat Yardim Vakfı iftarını yetimlerle açıyor

Ribat İnsani Yardım Derneği Ramazan ayında iftarını Sudan, Gazze ve Suriyeli yetimlerle yapıyor.

Ribat İnsani Yardım Derneği Ramazan ayında iftarını Sudan, Gazze ve Suriyeli yetimlerle yapıyor. 'Gönlünü Aç ki Aç Kalmasın Yetimler' sloganıyla dünya yetimlerine kucak açan Ribat İnsani Yardım Derneği, Ramazan ayında Sudan, Suriye ve Gazzeli yetimlerin yanında. Ramazan ayı boyunca toplanan yardımları ihtiyaç sahibine ulaştıran Ribat İnsani Yardım Derneği yurt dışı çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

ŞİMDİ İYİLİK ZAMANI

Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, “Günümüz dünyasında Müslümanların yaşadığı sorunlar gözler önünde. Ramazan paylaşmayı ayı. Elimizdeki nimetleri ona ulaşmada zorluk çeken dünya Müslümanlarıyla paylaşma zamanı çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v) ümmeti tarif ederken onların derdiyle dertlenmeyen bizden değildir buyurarak nerede olursa olsun düşmüş, yardıma ihtiyaç duyan tüm Müslüman kardeşlerimize kucak açma sorumluluğunu bizlere Efendimzi (s.a.v) elzem kılmıştır bu manada bizde kardeşlik sınır tanımaz sözü mucibince elimizden geldiği kadar ulaşabildiğimiz islam coğrafyasındaki kanayan yaralarımız olan Müslümanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun içindir ki mübarek Ramazan-ı şerif için Şimdi İyilik Zamanı diyoruz” diye konuştu.

BİR YETİMİN İFTAR SEVİNCİ SADECE 5 TL

Sudan, Suriye ve Gazze’de oluşturulan iftar sofralarında yetimlerin iftar sevincine ortak olmak için sadece 5 TL’nin yettiğini ifade eden Duman sözlerine şöyle devam etti. “Türkiye’de belki bu rakam çok küçük bir rakam olarak algılanabilir ama söz konusu ülkelerde bir insanın zorunlu beslenmesi gereken gıdayı alarak hayata tutunmasına vesile olan bir rakam olarak karşımıza çıkıyor. Bağışlar bu niyetle yapılırsa, yapılan yardımların küçüğü ve büyüğü olmadığını rahatlıkla görmüş oluruz.”

5000 YETİME KIYAFET YARDIMI

Sudan’da çalışmaların aralıksız olarak ifade ettiğini ifade eden Duman, Ramazan Bayramında da Sudanlı yetimlerin yüzlerini güldürmek için çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekerek Beş Bin yetime kıyafet yardımında bulunacaklarını söyledi. Duman “Üç yıldır Sudan Halil Akpınar Aşevi’miz sayesinde 5.000 yetim yavrumuz sıcak yemeğe kavuşmuş durumda. Bu yavrularımıza aynı zamanda bayram sevincini de yaşatmak için bayramlık dağıtımı gerçekleştireceğiz. Kıyafet ve bayram şekerinden oluşan bu projemize hayırsever kardeşlerimizin 30 TL ile destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Ribat İnsani Yardım Derneği olarak yürütülen her türlü çalışmaya dünyanın her yerinden bağışçıların destekte bulunduklarını ifade eden Başkan Seyit Duman “Bu güne kadar yürütmüş olduğumuz her türlü projede bizleri yalnız bırakmayan paylaşmayı imani ve ahlaki bir görev olarak bilen vefalı halkımıza sonsuz teşekkür ediyor” diye konuştu.

MUSTAFA ÜNÜVAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri