Ribat Ramazanda mazlumlara ulaştı

Ribat İnsani Yardım Derneği Ramazan ayının rahmet ve bereketi ile farklı coğrafyalarda çalışmalarına devam ediyor.

Ribat İnsani Yardım Derneği Ramazan ayının rahmet ve bereketi ile farklı coğrafyalarda çalışmalarına devam ediyor. Moro’da yetim evleri açan ve yardım çalışmalarıyla yoksul halkın yaralarını sarmaya çalışan Ribat İnsani Yardım Derneği Ramazan ayına özel programlarla yetimler başta olmak üzere birçok mazlum ülkenin yoksul halkı ile bir araya geldi. Ramazan çalışması yapılan bölgelerde temel gıda dağıtımları gerçekleştiren Ribat İnsani Yardım Derneği farklı noktalarda da iftar sofraları kurdu. Başta yetim çocuklar olmak üzere her yaştan birçok katılıcının bir araya geldiği iftar programında kardeşlik birlik ve beraberlik duygusu üzerine konuşmalar yapılırken yetimler yaptıkları duayla kalplere dokundular. Binlerce kilometre uzaktan Türkiye’den Müslüman kardeşlerinin desteği ile bir arada iftar edebilme imkânı bulan mazlum coğrafyalarda yaşayan müslümanlar, bunun ancak samimi bir kardeşlik bağı ve paylaşma duygusuyla gerçekleştiğinin farkında olduklarını ifade ettiler. Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran Ribat Eğitim Vakfı, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda yüzbinlerce ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Ribat Eğitim Vakfı bu yıl da Ramazan ayını dolu dolu geçiriyor. Ribat İnsani Yardım Derneği bugüne kadar Yemen, Arnavutluk, Sudan, Uganda gibi ülkelerde binlerce mazlum için iftar sofraları kurdu. Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, "Bu yıl da Ramazan ayında yüzleri güldürmeye devam ediyoruz" dedi.

İFTAR SOFRALARI KURULUYOR

İlk olarak dünyanın birçok mazlum coğrafyasına zorlu yolculuklar yapan Ribat ekipleri, yılların tecrübesinin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalıyor ve Ramazan bereketini uzak bölgelere taşıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunarak yetimlere eğitim yardımları yapılıyor, kumanyalar dağıtılıyor, iftar sofraları kuruluyor ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunuluyor. Ramazan çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, Konya başta olmak üzere tüm Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırırken, dünyada da birçok mazlum coğrafyada iftar sofraları kuruyoruz. Bağışçılarımızın emanetlerini birebir teslim ediyoruz. Bağışçılaırmıza çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımızı devam edecek" dedi. RİBAT, bu Ramazan ayında, dünyada binlerce ülke ve bölgenin yanında Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. Suriye, Sudan, Yemen, Gazze, Bangladeş ve Arakan gibi öncelikli kriz bölgelerine ağırlık verilecek. Bağışçılar, yurt içinde ve yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarına küçük miktarlarda bedeller ile katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. Şu ana kadar Ramazan yardımları kapsamında Yemen, Arnavutluk, Sudan, Uganda'da kurulan sofralara İftar sofralarına binlerce kişi oturuyor. Öte yandan Ribat İnsani Yardım Derneği Ramazan ayı sonuna kadar yardım çalışmaların aralıksız devam edecek.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri