Ribat Eğitim’den Yemen’e yardım

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, Yemen’de 3 yılı aşkın süren iç savaştan dolayı büyük bir insanı kriz olduğunu ve Ribat olarak Yemen’e yardım götürdüklerini söyledi

Ribat Eğitim Vakfı binasında basın mensuplarıyla buluşan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, burada Ribat Eğitim Vakfı’nın çalışmaları hakkında geniş bilgi verdi. Ribat Eğitim Vakfı’nın Konya ve Türkiye’deki bazı çalışmalarını anlatan Başkan Küçüktoka, eğitimden aşevine, giyecekten yiyeceğe kadar bir çok konuda ihtiyaç sahiplerine yardım edildiğini söyledi. Bu yardımların büyük çoğunluğunun Konyalı yardımseverler tarafından yapıldığını söyleyen Küçüktoka, kış aylarının gelmesiyle birlikte bu yardımların hız kazandığını söyledi. Ribat’ın çalışma düzeni ve şeffaflığından da bahseden Küçüktoka, “Burada yardımlarımız başta olmak üzere her şey kayıt altındadır. Hayırsever vatandaşlarımızın yaptığı yardımlar makbuz karşılığında kendilerine verilir. Daha sonra yapılan yardım ulaştığında kendisine de haber verilir. Yapılan en küçük yardım bile tam 3 kez kayıt altına alınır ve makbuzlarla birlikte arşive alınır. Burada kimin ne yaptığı her şey açıktır ve nettir” dedi.

EĞİTİMDE BÜYÜK İMKANLAR

Kur’an Kursları, öğrenci yurtları, öğrenci kursları ve çeşitli faaliyetlerle eğitimde de büyük katkı sağladıklarını söyleyen Küçüktoka, “biz sadece yardım faaliyetlerinde bulunmuyoruz. Yurtlarımızla birlikte öğrencilerimize güzel bir geleceğe hazırlanmalarını yardım ediyoruz. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize her türlü kolaylığı ve imkanları sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

OSMANLI TORUNLARINI BEKLİYORLAR

Yurt dışı yardımlarını da anlatan Başkan Küçüktoka, özellikle Afrika ülkelerindeki müslamanların çok zülüm çektiğini ve Türkleri beklediklerini söyledi. Yurt dışı yardımlarının ulaştırılmasına katıldığını söyleyene Küçüktoka oradaki yaşadıklarını ve gördüklerini şu şekilde anlattı; “Sudan’a yardım malzemesi götürdük. Oradaki gördüklerimden sonra çok etkilendim. İnsanlar baraka bile denilemeyecek yerlerde kalıyorlar. Hristiyanların misyonerlik faaliyetlerine maruz kalıyorlar. 25 – 30 Dolar karşılığında Hristiyan oluyorlar. Bizler orada Müslüman insanlara ulaştığımızda bize, ‘Siz Osmanlısınız. Nerede kaldınız. Dedeleriniz yıllarca bizi burada korudular. Bizim şimdi kimsemiz yok ve bizleri az bir paraya kandırarak Hristiyan yapıyorlar. Ey Osmanlının torunları ümmet sizi bekliyor’ diyorlar. Bizler bu manzaralar karşısında çok etkilendik ve Türkiye’mizin oralardaki önemini öğrendik. Bizler her zaman Afrika’daki Müslüman coğrafyalara yardım götürmeye devam edeceğiz. Sadece gıda yardımı değil yapabildiğimiz kadar su kuyusu açmaya devam ediyoruz. ” dedi.

YEMEN’E YARDIM KAMPANYASI

Yemen’in iç savaştaki durumunu ve oraya yapılacak yardımlarını anlatan Küçüktoka, “Yemen’e yapılacak yardımlar için Ribat olarak bütçe ayırıyoruz. Buradaki iş adamlarımız ve hayırseverlerimizin yardımıyla birlikte Yemen’e yardımlarımızı ulaştıracağız. Yemen’e bir kampanya başlattık. Hayırsever insanlarımız bize ulaşarak Yemen’e yardım talebinde bulunuyorlar. Kampanyamızda ise bir gıda kolisı 100 lira bedeli bulunuyor. Yemen’deki insanlığın acil giıda ve sağlık yardımına ihtiyaçları var. Kampanyamızdan bir tanesi de mesaj yoluyla yapılıyor. ‘Yemen’ yazarak ‘2602’e atılan mesajlarda da 5 Lira bağış yapılmış olunuyor. Yemen’e ayırdığımız bütçe tamamlandığında TİKA ve Kızılay’la birlikte Yemen için toplanan yardımları ileteceğiz” dedi.  

MESUT TURAN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri