Rezalet!

Torku Konya Selçuk Üniversitesi sahasındaki maçta tarihi farkla yenilerek tüm camiayı üzdü. Sarı mavililer salondan 98-61 mağlup ayrıldı.

Torku Selçuk Üniversitesi’nin Hakan, Tomas Delininkaitis, Orçun Okkalı, Troy Gillenwater ve Sean Williams beşlisi ile başladığı karşılaşma ilk sayı Gillenwater’ın basket faulü ile geldi. (2-0) Konuk takımın Zupan ile karşılık vermesi ardından 4 sayılık bir seri yakalayan Selçuk kartalları ilk 5 dakikayı 8-2 önde kapattı. Konuk takım etkili savunma hattını Carter ile kırsa da (8-4), Torku Selçuk Üniversitesi Sean Williams ve Valantin Pastal ile son 4 dakikaya 13-4’lük farklı skorla girdi. Warren ve Lee Holman’ın sayıları ile farkı azaltan Uşak Sportif (13-8) sarı mavililerin ardı ardına kaybettiği sayı şansları ardından farkı kapatarak ilk çeyreği 19-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Fatih Solak’ın başarılı turnikesi ile skora eşitliği getirerek başlayan Selçuk Kartalları, yine Fatih’in sayıları ile öne geçmeyi başardı (23-19) 2. çeyrekte ilk sayılarını serbest atış ile bulan Uşak Sportif Hakan Köseoğlu ve Valantin Pastal’ın sayılarına engel olamayınca fark yeniden 6 sayıya kadar açıldı (29-23). Son 3 dakikaya 31-28 Selçuk Kartalları’nın üstünlüğü ile girilirken, Uşak Sportif Orhan Aydın ve Warren ile bulduğu üçlüklerle öne geçmeyi başardı. (31-34) İlk yarının son dakikasında ardı ardına çalınan hücum faul ve Cengiz Karadağ ile Hakan Köseoğlu’na çalınan teknik fauller sonrası Uşak sportif 39-33 öne geçti. Fatih Solak’ın son saniyelerdeki turnikesi ise farkı azaltmaktan öteye gidemedi ve devre 39-35 Uşak Sportif üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmada ikinci yarı Troy Gillenwater’ın sayıları ile başladı. (38-39) Orhan ve Elijah Holman’ın sayıları ile farkı yeniden açmayı başaran Uşak Sportif (38-48), Selçuk Kartalları’na bu periyotta fazla sayı şansı tanımadı. Periyodun bitimine 5 dakika kala 12 sayıya kadar farkı açan Uşak Sportif, etkili hücumunu kalan sürede de devam ettirerek 3. periyotu 67-50 gibi farklı bir skor ile kapattı.

Son çeyrekte de etkili oyununu sürdüren Uşak Sportif son 5 dakikaya girerken farkı 32 sayıya çıkartarak Selçuk Kartalları’nı sahadan sildi. (82-50) Selçuk Kartalları sahadan 98-61 mağlup ayrıldı.

 

 

 

TORKU KONYA SELÇUK UNİ 61-98 UŞAK SPORTİF

 

SALON: Torku 19 Mayıs Arena

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Aytuğ Ekti, Mehmet Şahin

TORKU KONYA SELÇUK UNİ: Murat Yolcu, Hakan Köseoğlu, Tomas Delininkaitis, Troy De Vries, Fatih Solak, Cem Coşkun, Burak Selen, Eren Özteke, Valantin Pastal, Orçun Okkalı, Troy Gillenwater, Sean Williams

ANTRENÖR: Cengiz Karadağ

UŞAK SPORTİF: Cristopher Tirrell Warren, Orhan Aydın Hacıyeva, Özcan Sürücü, Yiğitcan Turna, Justin Anthony Carter, Miha Zupan, Emre Boztepe, Erdinç Balto, Alper Saruhan, İbrahim Yıldırım, Elijah Lee Holman, Ogün Sevinç

ANTRENÖR: Ozan Bulkaz

  1. Periyot: Konya Torku Selçuk Üni 17-19 Uşak Sportif

  2. Periyot: Konya Torku Selçuk Üni 35-39 Uşak Sportif

  3. Periyot: Konya Torku Selçuk Üni 67-50 Uşak Sportif

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri