Rezalet!

Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nın Tofaş'a son saniyelerde kaybettiği maçtaki hakem kararları tartışılmaya devam ediyor. Selçuk'un kaptanı Hakan Köseoğlu, “21 yıldır basketbol oynuyorum böyle rezalet görmedim derken Fatih Solak, “Allah'a nasıl hesap vere

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin önceki gün Tofaş'a 89-87 mağlup olduğu maçın yankıları devam ediyor. Son 3 dakikaya 11 sayı önde giren ve hakem kararları ile maçı kaybeden temsilcimizde basketbolcular hakeme adeta ateş püskürdü. Maçın son bölümünde Selçuk Üniversitesi aleyhine 5 teknik 4 sportmenlik dışı faul veren maçın hakemleri Emin Moğolkoç, Altuğ Köselerli, Dader Dağlı maça damgasını vurdu. Torku Konya Selçuk Üniversitesi kaptanı Hakan Köseoğlu maç sonrasında mikroblog sitesnden yaptığı açkılamada hakemleri rezalet olarak nitelendirdi. Köseoğlu, “21 senedir basketbol oynuyorum bugünkü Tofaş maçındaki rezalet hakem 3′lüsü görmedim. Emeğimizi çaldılar, katlettiler.

Basın toplantısında rezaleti konuştum. Umarım bana ceza vermezler. 21 senelik basketbol yaşamımda hakemleri hiç konuşmadım. Ama bugün maçı Tofaş’a hediye ettiler. Emin Moğulkoç, Sean Williams ters bakıyor diye teknik faul çaldı inanılacak gibi değil. Bu akşamki maçın sadece son 10 dakikasını izlesin lütfen MHK ve ona göre karar versin. Bakalım hakemler hakkında MHK ne karar verecek hafta içi çok merak ediyorum. Gerçi bir şey olacağı yok da yine de adalet ve gerçekleri bekliyorum” dedi.

TOFAŞ BİLE SİZİN KADAR MÜCADELE ETMEDİ

Hekemlere tepki gösteren sadece Hakan Köseoğlu değildi. Fatih Solak, “Bugünkü maçı katleden Emin Moğulkoc ve arkadasları bizim emeğimizi alin terimizi yediniz. Allah'a nasil hesap vereceksiniz. Bizi boş verinde. Tofaş bile sizin kadar mücadele etmedi kazanmak icin. Bravo. En büyük günahı işlediniz. Kul hakkı yediniz beyler. Vicdanınız sızlıyordur umarım yaptıklarinizdan” derken, Orçun Okkalı, “Hayatımda ne böyle bir maç izledim, ne de bulundum. İnanılmazdı. Her zaman ki gibi gelişemeyen ve art niyetli hakemler sayesinde bugün kazanması gereken takım kaybetti. Bu kadar göz göre göre kul hakkı yenmez ki” ifadelerini kullandı. Yunus Akçay'da “Hakeme saygi göstermezse oyunda kalamaz deyip üst üstte bilerek 2 tane teknik faul çalan hakemlerle oynuyoruz. 5 teknik 4 sportmenlik disi faul. Ve bunların hepsi ne tesadüfse son periyodda ve nezaman fark acilmaya baslasa o zaman çalındı. 5 teknik 4 sportmenlik dısi. Normal faul de degil” diye konuştu.

HAKEMLERİ KONUŞMAK İSTEMİYORUZ

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Basketbol Şube Sorumlusu Kerem Öten ise maçı talihsizlik olarak yorumladı. Kazanbilecekleri maçı son saniyelerde kaybettiklerini belirten Öten, “5 teknik 4 sportmenlik dışı faul ile maç elimizden alındı. Son dakikalarda bu kadar faul olması eşyanını tabiatına aykırı. 'Neden baktın', 'Neden Güldün', 'Neden formanı hışımla çıkardın' gibi bahanelerle sürekli rakibe şans tanındı. Sonucunda bu maçı kaybettik. Tofaş'ın yöneticileri bile maçın bizim hakkımız olduğunu söyledi. Ama biz hakemi konuşmak istemiyoruz. Bu maç böyle sonuçlandı. Sonuçta bu ligi bu hakemlerle noktalayacağız. Onun için bir an önce bu maçı unukup önümüzdeki Türk Telekom maçına odaklanmalıyız. Biz maçı kazandık gözü ile bakıyoruz. Biz Tofaş gibi bir takımı deplasmanda yenme kapasitesine sahip bir takım olduğumuzu gördük. Bu maç oyuncularımızı dah da hırslandırdı. Türk Telekom'u yenip yolumuza devam etmek niyetindeyiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri