Ressam kardeşlerin büyük başarısı

Hz. Mevlananın 735. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri dolayısıyla Mevlana Kültür Merkezinde kendi yaptıkları karakalem çalışmalarını sergileyen Aynel ve Mine Kaya kardeşler, yaptıkları eserlerin sanatsal yönü ile önemli bir başarı elde etti.

Hz. Mevlana’nın 735. Vuslat Yıldönümü’ne özel olarak hazırladıkları eserleri sergileyen Aynel ve Mine Kaya kardeşler, resim yapmanın kendilerinde var olan bir yetenek olduğunu belirterek, 3 yıl öncesine kadar hiçbir yerden resim yapma konusunda eğitim almadıklarını ifade etti.

Profesyonel olarak 3 yıldır çalıştıklarını ve sekizinci sergilerini sunduklarını belirten Aynel Kaya, “Mevlana’nın 735. Vuslat Yıldönümü’ne özel olarak hazırlandığımız çalışmalarda daha çok Mevlana ile ilgili resimlere, Konya’nın ve İstanbul’un tarihi yerlerinden resimlere yer verdik. İki kardeş birlikte çalışıyor ve ressam kardeşler olarak tanınıyoruz. Bugüne kadar toplamda yaklaşık 200 eser yaptık. Eserlerimizde yağlı boya, guaj ve karakalem çalışmalarına yer verdik. Bu sergide ise ilginin daha yoğun olması nedeniyle karakalem çalışması üzerinde durduk” dedi.
Serginin 17 Aralık tarihine kadar açık olduğunu belirten Aynel Kaya, amaçlarının sadece sanata hizmet etmek olduğunu söyledi. Bu işle uğraştıktan sonra kendilerinde ticari kaygı kalmadığını ifade eden Kaya, “Tamamen sanatın bize verdiği farklı bir duyguyla çalışıyoruz. Bunu da sadece sanatla uğraşanlar anlar. Amacımız, sattığımız eserlerle sadece bir sonraki eser için gerekli malzemeyi temin edebilecek kadar maddi değer elde edebilmektir. Ne kadar çok eserimiz halka ulaşırsa, biz de o kadar çok çeşitlilikle sanatseverlerin karşısına çıkarız. Her sergide aynı eserlerle sanatseverlerin karşısına çıkmak biz sanatçılar için de pek iyi bir durum değildir” diye konuştu. Geçen yıl da Hz. Mevlana’nın 734. Vuslat Yıldönümü etkinliklerinde Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın isteği ile etkinliklerin son 4 gününde Mevlana Kültür Merkezi’nde yer aldıklarını kaydeden Aynel Kaya, bu yıl ilginin geçen yıla oranla ekonomik kriz nedeniyle biraz daha az olduğunu bildirdi. Bu yıl geçen yıla oranla Mevlana etkinliklerine katılan turist sayısının da az olduğunu dile getiren Kaya, “Açtığımız sergilerdeki tek amacımız sanat eserlerimizi tanıtmak değil. İnsanlar eserlerimizi görsünler, olumlu veya olumsuz eleştirilerini bize yansıtsınlar istiyoruz. Bu bizim için para ile ölçülemeyecek kadar önemli bir şey” ifadelerini kullandı.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri