Ressam Filiz Demirbaş’ın Resim Sergisi Gültepe’de Açıldı

Çöpe atılacak malzemeleri sanat alanında değerlendirdiği eserlerle adından söz ettiren Ressam Filiz Demirbaş’ın resim sergisi Gültepe Kültür Merkezi’nde vatandaşların beğenisine sunuldu.Kağıthane Bele...

Çöpe atılacak malzemeleri sanat alanında değerlendirdiği eserlerle adından söz ettiren Ressam Filiz Demirbaş’ın resim sergisi Gültepe Kültür Merkezi’nde vatandaşların beğenisine sunuldu.

Kağıthane Belediyesi’nin destekleriyle Kağıthane Gültepe Kültür Merkezi’nde Ressam Filiz Demirbaş tarafından hazırlanan resim sergisi vatandaşların beğenisine sunuldu. Çöpe atılacak malzemeleri kullanarak sanat alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren ressam Filiz Demirbaş, Arapça kelimelerin yanı sıra çocukluğunda yaşadığı sıkıntılar ve zorlukları anlatan resimleri, vatandaşlardan tam not aldı. Resim sergisini gezmeye gelen vatandaşlarla tek tek ilgilenerek resimleri hakkında bilgiler aktarmaya çalışan Filiz Demirbaş ile vatandaşların arasındaki sohbetler renkli görüntüler oluşturdu.

“İNSANIMIZ SANATI SEVİYOR AMA ONLARA BİZ YETERİNCE SANATI TANITAMIYORUZ”

Gültepe’de resim sergisi açmaktan çok mutluluğu olduğunu dile getiren Ressam Filiz Demirbaş, “Bu sergiyi açarken, aklımda tek bir düşünce vardı. İnsanlar sadece tek düze bir resim sergisi görmemeliydi. Yağlı boya, sulu boya, hat sanatı gibi bir çok alanda resimleri buraya getirerek insanların hepsini görmesini sağlamaya çalıştım. Bütün bu karma serginin bir arada sergilenebileceğini göstermek istedim. Bu düşünceyle anonim şekilde resimleri topladım. Resim sergisine insanlardan çok büyük ilgi var. Sergiyi gezmeye gelen insanlar benimle fotoğraf çektiriyorlar. Bana sorular soruyorlar ve ben de bıkmadan, usanmadan onlara anlatıyorum ve bende onlarla konuşmaktan çokta mutlu oluyorum. İnsanımız sanata çok meraklı ve seviyorlar. Bence biraz tanıtımda eksiklik var” dedi.

“SANAT İÇİNDE HER ZAMAN VARIM”

Sanatseverleri Gültepe Kültür Merkezi’ne davet eden Ressam Demirbaş, “Ben sanatseverleri sergimi görmeleri için bekliyorum. Sanatla uğraşan herkesin benim sergim hakkında yorum yapmalarını istiyorum. Eleştiri beni güçlendiriyor ve ben sanatçılardan eleştiriler istiyorum. Ne kadar çok eleştiri olursa ben o kadar daha yenilenir ve o kadar daha ileriye giderim. Kendimi sanat alanında hiçbir zaman yeterli bulmuyorum. Ama sanat içinde her zaman ben de varım diyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri