Resmi Gazete'de yayımlandı! Kaymakamlık sınavı hangi tarihte?

İçişleri Bakanlığınca Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı'na 100 kaymakam adayı alınacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, sınava girecek olan kaymakam adayların şartlarına ilişkin kararlar sıralandı.

Adaylarda aranan şartlardan biri de yaş oldu. Başvuruda bulunacak olan adaylardan 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları ve askerlikle ilişiklerinin bulunmaması şartı aranıyor.

Sınava katılacak olan adaylar başvurularını 2-9 Eylül tarihleri arasında herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden, "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan yapabilecekler. En geç başvuru günü 17 Eylül olarak belirlendi.

Sınav yeri Ankara olarak açıklanırken, sınav tari de 18 Ekim 2020 saat 10.15'te yapılacak. Toplam 100 soru sorulan sınavda adaylara 150 dakika süre tanınacak.

HANGİ BÖLÜM MEZUNLARI KAYMAKAMLIK SINAVINA BAŞVURABİLİR?

İlana göre, sınava girecek adaylarda, yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde 80'ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olma şartı aranacak.

Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapan ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapanlar da sınava başvurabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri