Resepsiyonunda Marmaray Övgüsü

Güney Afrika’nın idari başkenti Pretoria’da Cumhuriyet’in ilanının 90. yıldönümü nedeniyle verilen resepsiyona “Marmaray” damgasını vurdu.

Güney Afrika’nın idari başkenti Pretoria’da Cumhuriyet’in ilanının 90. yıldönümü nedeniyle verilen resepsiyona “Marmaray” damgasını vurdu. Güney Afrika’yı temsilen konuşma yapan Hazine Müsteşar yardımcısı Mathew Simmons, “ İki kıtayı tünelle bağlayan olağanüstü Marmaray projesi, Türkiye’nin büyüyen ekonomisinin, bölgede ve dünyada artan nüfuzunun en güzel işaretidir.” dedi.

Türkiye’nin Pretoria Büyükelçişi Kaan Esener’in rezidansında verilen resepsiyonda, şehirdeki Türk Okulu öğrencilerin halk oyunu kıyafetleri ile seslendirdiği İstiklal Marşı büyük alkış aldı. Bir çok üst düzey bürokrat, yabancı diplomat ve Türk işadamının katıldığı kutlamada konuşan Büyükelçi Esener, “ Tarihin kaydettiği en büyük liderlerden birisi olan Atatürk, Güney Afrika’nın kurucusu Nelson Mandela gibi bütün dünyaya ilham kaynağı oldu. Cumhuriyetimizin 90. yılını kutladığımız bu günde sizleri burada görmek, sizinle beraber olmak bizim için büyük sevinç ve onur kaynağı. Güney Afrika’da 70 Türk firması faaliyet gösteriyor. Toplam yatırım 500 milyon dolar civarında.” dedi.

Konuşmaların ardından Türk ve yabancı misafirlere döner, sarma, dolma, su böreği, içli köfte gibi Türk mutfağının lezzetlerinden tattı. Pretoria’da bu mevsimde mor çiçekleriyle gökyüzünü kaplayan jakaranda ağaçlarının manzarası, programa renk kattı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri