Rektörlerden Konya'ya davet

Konya'daki üniversiteler, yeni dönemde de öğrencileri bekliyor. Konya'daki üniversitelerin rektörleri, tercih yapacak öğrencilere “Üniversitemize bekleriz” çağrısı yaptı

Konya, bünyesinde barındırdığı 5 üniversite ile “Öğrenci şehri” olmayı başardı. Akademik başarısıyla, staj ve daha birçok imkânıyla öğrencilere büyük avantajlar sağlayan Konya'daki üniversiteler, yeni dönemde de öğrencileri bekliyor.
Üniversite tercihleri, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi yeni dönemde de öğrenciler tarafından en çok tercih edilecek üniversiteler arasında yer alacak. Konya'daki 5 üniversitenin rektörü, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunarak, tercih yapacak öğrencilere “Üniversitemize bekleriz” çağrısı yaptı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERE BÜYÜK İMKANLAR SUNUYOR

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, öğrencilerin neden Selçuk Üniversitesi'ni tercih etmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Aksoy, “Çünkü Üniversitemiz; alanında uzman, nitelikli akademik kadrosu ve zengin öğrenme olanaklarıyla ülkemizin en büyük ve en donanımlı yükseköğretim kurumlarından bir tanesidir” dedi. “Geleceğe umutla bakmak isteyen gençlerimiz, Selçuk Üniversitesini gönül rahatlığıyla tercih edebilir” diyen Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yapılan araştırmalar, açıklanan istatistikler de bu düşüncemizi kanıtlar niteliktedir. Üniversitemizden 8 bilim insanı, Stanford Üniversitesinde yapılan bir araştırma sonucunda 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde yer almıştır. Güncel tıbbi tekniklerle yürütülen tedaviler sayesinde binlerce kişinin şifa bulduğu üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi, Türkiye’de ender gerçekleştirilen ipli skolyoz ameliyatı ile çok sayıda hastayı sağlığına kavuşturmaktadır. Tıp Fakültemiz bünyesinde kurulan Türkiye’nin 2. Gen Tedavi Merkezi genetik hastalıkların tanı ve tedavisinin yanı sıra CRISPR ve mRNA temelli yeni yöntemler üzerinde de çalışmaktadır. Mehmet Emin Bakdemir Serebral Palsi Ünitesi, Türkiye’de bir üniversite hastanesine bağlı ilk Serebral Palsi Merkezi olma özelliğine sahiptir. Selçuk Üniversitesi olarak öğrencilerimizin akademik hayatlarının yanı sıra elbette sosyal ve kültürel açıdan da kendilerini geliştirebilecekleri, yeni ilgi alanları keşfederek keyifli bir üniversite deneyimi yaşama fırsatı bulmalarını sağlayacak bir ortam sunmaktayız. Bu doğrultuda Üniversitemizde yıl boyunca çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum, konferans, panel, tiyatro ve konser gibi etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Öğrencilerimiz için kültürel geziler düzenleyerek tarihî ve turistik mekânları keşfetme fırsatı sunuyoruz. Ayrıca çeşitli bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlendiği kampüsümüzde öğrencilerimizin zamanlarını aktif ve nitelikli değerlendirmelerini sağlayan 187 öğrenci topluluğu da faaliyetlerini sürdürmektedir. Kampüsümüzde yer alan Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesi, 7 gün 24 saat hizmet sunmaktadır. Sınırsız ve ücretsiz Wi-Fi bağlantısının bulunduğu yerleşkemiz içinde, olimpik yüzme havuzu dâhil açık ve kapalı spor tesisleri, postane ve banka ATM’leri, modern ve çok amaçlı salonların yer aldığı kültür merkezleri, sağlık hizmeti veren Üniversite Hastanemiz yine öğrencilerimizin istifade edebileceği kullanım alanları arasında yer almaktadır. Ekonomik ve sağlıklı beslenme imkânı veren yemekhanelerimizin yanı sıra uygun fiyatlı yiyecek, içecek sunan alışveriş merkezi, çeşitli kafeterya ve restoranlar da hizmet vermektedir.”

NEÜ BURSLAR VE SIRALAMA BAŞARISI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Cem Zorlu ise, Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın (NEVA) destekleri ile öğrenci niteliğini daha da artıracak büyük bir burs kampanyası başlattıklarını kaydetti.
Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, bursun amaçlarından birinin Necmettin Erbakan Üniversitesinin başarı odaklı vizyonunu ortaya koymak olduğunu, burs kampanyasının, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın adına yaraşır bir şekilde, ülkemizin ve dünyanın en başarılı üniversitelerinden biri olma hedefini gerçekleştirmek üzere atılan adımlardan bir tanesi olduğunu vurguladı.
Onur Bursunun, Üniversite olarak başarıyı öncelediklerinin en önemli göstergelerinden birisi haline geldiğini, ihtiyaç bursu hariç verdikleri tüm bursların, başarı göstergesine bağlı olduğunu vurgulayan Zorlu, “Şunun bilinmesini isterim ki; Necmettin Erbakan Üniversitesi, akademisyeni, öğrencisi ve idari personeli ile başarılı olanın taltif edildiği, başarılı olanın öne çıktığı bir üniversitedir. Burada fikri olan, emek veren, mücadele eden, sebat gösteren, ülkesi için dertlenenin yeri bir başkadır” dedi.

Genç bir üniversite olmalarına rağmen akademik performans olarak köklü üniversitelerden daha başarılı olduklarını, bunun da uluslararası üniversite derecelendirme kuruluşlarınca tasdik edildiğini belirten Rektör Zorlu, en son açıklanan, en güncel THE sıralamalarına değindi. Rektör Zorlu, Haziran ayında açıklanan THE Asya Üniversiteleri Sıralaması 2023 sonuçlarına göre; Türkiye’den 80 üniversitenin girebildiği sıralamada NEÜ’nün, devlet üniversiteleri arasında 11. Sırada, “Öğretim Kalitesi”nde Türkiye’deki üniversiteler içerisinde 2. sırada yer aldığını ifade etti.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, bundan yaklaşık 20 gün önce açıklanan THE Dünya Genç Üniversiteler 2023 sıralamasına Türkiye’den girebilme başarısı gösteren 66 üniversite içinde genel sıralamada 8 sıra yükselerek 10'uncu, devlet üniversiteleri arasında ise 5 sıra yükselerek 4’üncü olduklarını söyledi. Bu sıralamada “Öğretim” kategorisinde Türkiye’deki 66 üniversite arasında 4 sıra yükselerek birinciliğe yerleştiklerini ve dünyada 963 üniversite içinde 36’ncı olduklarını belirten Zorlu; “Yani şimdiden, bizden çok daha önce kurulan pek çok yükseköğretim kurumunun önünde yer almayı başarmış durumdayız. Bu kurumsal yükselişimizin süreceğine hiç şüpheniz olmasın. İmrenilecek, ses getiren başarılara imza atabiliyorsak bunun gerisinde büyük bir mücadele olduğunun bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

KGTÜ YURT DIŞI EĞİTİM VE STAJ OLANAKLARI SAĞLIYOR

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) Rektörü Prof. Dr. Erol Turan da “Uygulamalı ve deneyimlemeye dayalı eğitim, üniversitemizin eğitim misyonunun temel taşlarından biridir” dedi. Tarımsal üretim, moleküler biyoloji ve genetik, tarım ve gıda teknolojileri gibi alanlardaki araştırma kapasitesiyle önde gelen üniversiteler arasında yer aldıklarını ifade eden Turan, “Olağanüstü araştırma altyapısıyla KGTÜ, 2023 yılında YÖK tarafından Tarımda Dijital Teknolojiler alanında uzmanlaşmış üniversite olarak seçilmiştir. Öğrencilerimizin araştırma becerilerini geliştirmeyi ve yaparak öğrenmelerini en önemli eğitim misyonu olarak benimsiyoruz. Öğrencilerimizin daha lisans eğitimi aşamasında araştırma ve proje deneyimi edinmelerini önemle destekliyoruz. Üniversitemiz TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında öğrenci başına kabul oranında 2022 yılında Konya’da 1. sıradadır. Öğrencilerimiz çok sayıda üniversite ile uluslararası işbirliği kapsamında yurtdışında eğitim ve staj olanakları sunmaktadır. Öğrencilerimiz Erasmus+ programı kapsamında Avrupa’nın farklı üniversite ve kurumlarında eğitim almakta, staj yapmakta ve gençlik projelerinde yer almaktadır. Öğrencilerimiz tarafından kurulan ve farklı alanlarda faaliyet göstermekte olan 30’dan fazla öğrenci topluluğuna rektörlüğümüz tarafından her türlü destek sağlanmakta olup yıl boyunca öğrenci topluluklarımız gerek kampüsümüzde gerekse kampüsümüz dışında pek çok farklı etkinlik gerçekleştirmektedir. Açık ve kapalı spor alanları, fitness salonu, konferans, panel ve kültürel toplantılarla renkli bir öğrenci hayatı sunuyoruz. Kampüsümüz tam da şehrin merkezinde ama şehrin karmaşasından uzak bir üniversite hayatı sunmaktadır. Yüksek Hızlı Tren İstasyonu kampüsümüzden sadece 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Gerek kampüsümüzün tasarımında gerek programlarımızın müfredatında gerekse de araştırma faaliyetlerimizde 'yeşil bilim' ve 'yeşil kampüs' vizyonunu benimsiyoruz. Öğrenci başına düşen açık alan ve kapalı alan açısından vakıf üniversiteleri arasında 5. sıradayız” şeklinde konuştu.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ’NDEN İŞ İMKANI

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ise KTO Karatay Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası hedeflerine emin adımlarla ilerleyerek ülkenin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasında önemli roller üstlenen bireyler yetiştirdiğine dikkat çekti. Rektör Ortaç, “Nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılama hususunda diğer vakıf üniversitelerinden farklı olarak bilgiyi; faydaya dönüştüren eğitim anlayışıyla öne çıkan, sahip olduğu güçlü insan kaynağı yapısı, fiziksel gelişimi, tüm birimlerinde gözettiği toplam kalite anlayışı, uluslararasılaşma politikaları ve yürütülen stratejik projelerini kapsayan eğitim felsefesi, KTO Karatay Üniversitesi’ni öne çıkaran unsurlardır” diye konuştu. Üniversitelerinin, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) verilerinde istihdam, en hızlı iş bulma, işe yerleşme süresi, niteliğine uygun işte çalışma alanlarında gösterdiği performansla Türkiye genelinde üniversiteler arası istihdam sıralamasında 153 üniversite arasında 15. sırada yer aldığını aktaran Ortaç, şunları kaydetti: “Öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmeleri için 8 farklı yabancı dil seçeneğimiz bulunuyor. Üniversitemiz güçlü akademik kadrosuyla eğitim hayatına devam ediyor. sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin ortalama yüzde 80'i burs ya da indirim olanaklarından yararlanarak öğrenimlerini tamamlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporuna göre YKS kontenjanları bursluluk oranlarına göre en fazla burs veren üniversiteler arasında 7. sırada yer alıyoruz. Araştırma ve lisansüstü çalışmalarda mükemmelliğe erişmeye büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimiz, çift anadal programı ile iki diplomayla birden mezun olabiliyorlar. KTO Karatay Üniversitesi olarak öğrencilerimize yurt dışında geniş eğitim imkânları sunuyoruz. sosyal ve kültürel imkânlarla da öne çıkıyor. Yaklaşık 435.000 metrekarelik yerleşkesi ile Türkiye’nin en geniş kampüslerinden birine sahip olan KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerine sadece akademik fırsatlar sunmakla kalmayıp; aynı zamanda çeşitli kültürel, sportif, bilimsel etkinliklere katılma ve sosyal deneyimler yaşama imkânı da sunuyor. KTO Karataylılar kampüste yer alan spor sahaları, kafeteryalar, kütüphaneler, konferans salonları ve öğrenci toplulukları alanlarında kişisel ve sosyal açıdan kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. Kuşkusuz, iyi bir üniversite eğitimi, gençlerimizin temel hakkıdır ve bu süreçte ilgi alanları, becerileri doğrultusunda kendileri için en uygun bölümü seçmeleri gerekiyor. İşte bu noktada, nitelikli birer mezun ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirebilmek amacıyla öğrencileri KTO Karatay Üniversitesi’ne davet ediyoruz.”

KTÜN’DEN PROJE YAPMA VE STAJ OLANAĞI

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Konya'nın tam anlamıyla bir öğrenci şehri olduğuna vurgu yaptı. Şehirde 5 üniversite. 130 bine yakın da öğrenci bulunduğunu belirten Rektör Çelik, Konya'nın güvenli ve huzurlu bir şehir, ulaşımının da konforlu ve ucuz olduğunu söyledi. Konya Teknik Üniversitesi'nin ülkenin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlamak hedefiyle 2018 yılında kurulduğunu hatırlatan Çelik, “5 yıldır yeni kurumsal kimliği ile öncü, yenilikçi, etkin ve dinamik bir kurum olarak yapılanmakta olan üniversitemiz, geleceğe umutla ve güvenle bakıyor. Üniversitemiz gücünü, 1970 yılında kurulan Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi kültüründen ve bilgi birikiminden alıyor. ‘Gelişimin Öncüsü’ sloganıyla ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacak projelerle çalışmalarına yön veren üniversitemiz, uzman akademik kadrosu ve öğrencileriyle birçok alanda öncü üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Mühendislik ve Mimarlık öğretiminde deneyimli bir üniversite olarak Konya’da önemli bir görev üstlenen üniversitemizin bugün bünyesinde; aktif 2 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 1 enstitü bulunuyor. Yaklaşık 13 bin öğrenci, 800'ün üzerinde akademik ve idari personel ile öğrenim ve araştırma faaliyetlerine devam ediyor. KTÜN, yenilikçi bir devlet üniversitesidir. Üniversitemiz, küresel rekabetin hâkim olduğu günümüzde, çağı yakalayan, araştırma ve geliştirme yeteneği ile donatılmış, rekabetçi, nitelikli projeler üreten, mühendisler, mimarlar ve teknikerler yetiştirmeyi amaçlıyor. Tecrübeli akademik kadroya sahip olan üniversitemiz stratejik kuruluşlarla işbirliği halindedir. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında tasarım ve inovasyonda öncü projeler yapıyor. Bölgemizde bulunan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Teknoloji Transfer Ofisimiz aracılığıyla 2023 yılının ilk çeyreğinde devam eden projelerimizin toplam bütçesi 26 milyon TL’yi buluyor. Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiş bölümleri bulunuyor. Savunma Sanayi Başkanlığı ile imzalanan protokol sayesinde savunma şirketlerinde öğrencilerine proje yapma ve staj imkânı sunuyor. Öğrenciler, bu fırsatları ve sahip oldukları potansiyeli iyi değerlendirip bireysel ilgi alanlarını ve becerilerini, tercih ettikleri bölümlerde alacakları eğitimle birleştirerek kariyerlerini üst seviyelere çıkaracaklardır” dedi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri