Rektör Prof. Doğan: Öğrencilerimiz Hep Bir Adım Önde Olacak

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, kaliteli bir eğitim vereceklerini ve öğrencilerinin hayata atıldıklarında hep bir adım önde olacaklarını söyledi. Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, oryantasyon...

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, kaliteli bir eğitim vereceklerini ve öğrencilerinin hayata atıldıklarında hep bir adım önde olacaklarını söyledi.

Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, oryantasyon eğitimiyle ders başı yaptı. Oryantasyon eğitimin ilk dersinde Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan, öğrencilere “Hoş geldiniz” dedi. Doğan, "Bugün hayatınızda yeni ve çok önemli bir sayfa açıyorsunuz. Baştan işi sıkı tutarsanız başarılı olursunuz.” diyen Prof. Doğan, öğrencilere, başarı için çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin en önemli farkının İngilizce ve kaliteli bir eğitimi olacağının altını çizen Doğan, şunları ifade etti:

“İngilizce biliyor olmanız hayatta sizi hep 1-0, 2-0, 3-0 öne taşıyacaktır. Bu, çok önemli. Gerek ön lisans olsun gerekse de lisans olsun şu an eğitimin en önemli periyodundasınız. Şunu iyi bilin ki sizi yoracağız. Rahat bir şekilde “Hem İngilizcemi öğreneyim hem branşımı bitireyim” şeklinde olmaz. Yoracağız, yorulacaksınız ama inşallah çok şeye değecek. Hayata atıldığınızda hep bir adım önde olacaksınız. Hayata; “Nasıl olsa ben hemşire olacağım, fizyoterapist olacağım, muhasebeci olacağım. Bu bölgede çalışacağım.” diye bakmayın. Öyle değil. Türkiye hızlı bir değişim geçiriyor. Siz 2 yıl sonra, 4 yıl sonra mezun olduğunuzda İngilizce bilmeniz sizi öne fırlatacaktır. Meslektaşlarınızın önünde olacaksınız.”

“İŞ ADAMLARI İNGİLİZCE BİLEN ELEMAN SIKINTISI YAŞIYOR”

Yaptıkları ziyaretlerde, özellikle iş adamlarının iyi İngilizce bilen eleman sıkıntısı yaşadıklarını kendilerine anlattıklarını ifade eden Rektör Doğan, iş adamlarının, “Ya hocam, ben muhasebeci arıyorum. Muhasebeci çok ama kambiyonun ne olduğunu bilmiyorlar. İki kelime İngilizce bilmiyorlar. Ben onu ne yapayım. Diyarbakır’da o kadar işsizim var ama ben Ankara’dan, İstanbul’dan İngilizce bilen muhasebeci getirtiyorum’ dediğini belirtti. Rektör Doğan’ın konuşmasından sonra İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü Yrd. Doç. Mehmet Boyno, öğrencilere eğitim süreci hakkında bilgi verdi. Ardından, İngilizce Hazırlık Okulu öğretim görevlileri de farklı konularda öğrencilerle bilgi paylaştı.

“İNGİLİZCE İÇİN SELAHADDİN EYYUBİ ÜNİVERSİTESİ’Nİ SEÇTİM”

Öğrenciler de ilk derste İngilizce ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü öğrencisi Adem Aygün, İngilizceyi çok önemsediğini belirterek, “Bu okulu seçmemin nedeni İngilizce eğitimidir. Buranın İngilizce eğitimine güveniyorum.” şeklinde konuştu. Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Gülşah Çakar da dil bilmediği için bir çok fırsat kaçırdığını anlatarak, “Dil bilmeyince olmuyor. Eğer biliyor olsaydım şimdi farklı yerlerde olabilirdim. Dil önemli. Yazdıklarınızı çevirebilmeniz lazım ki sesinizi herkes duyabilsin. Eksik olduğumu gördüm bu konuda. O yüzden eksiğimi tamamlamak istiyorum. O yüzden bu üniversitedeyim.” diye ifade etti.

Daha önce devlet üniversitelerinde İngilizce hazırlık eğitimi gördüğünü ifade eden Fizyoterapi Bölümü öğrencisi Çekdar Arı da şunları kaydetti: “Üniversitelerde hazırlık gördüm. Ama lise beş olarak algılanıyordu. Yabancı hocalarımız yoktu. Yabancı hocalar olmadığı için speaking (konuşma) dersleri hep gülme tarzında geçiyordu. Devlet üniversitelerinde iyi bir İngilizce eğitimi almak zor.”

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nde oryantasyon (uyum) dersleri iki hafta boyunca devam edecek. Ardından, 22 Eylül 2014 tarihinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başlayacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri