Rektör Gökbel Beyşehir ziyareti

Konya'nın Beyşehir ilçesine bir takım ziyaretler gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Selçuk Üniversitesi olarak Beyşehir'e ayrı bir önem veriyoruz" dedi.
Konya'nın Beyşehir ilçesine bir takım ziyaretler gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Selçuk Üniversitesi olarak Beyşehir'e ayrı bir önem veriyoruz" dedi.
Beyşehir Anamas Konukevi'nde gerçekleştirilen konferans nedeniyle 3 gündür ilçede bulunan SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, beraberindeki heyetle birlikte Beyşehir Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı makamlarını ziyaret etti. Rektör Gökbel ve beraberindekilerin ilk ziyaret durağı Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük'ün makamı oldu.
Selçuk Üniversitesi olarak Beyşehir'e ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Gökbel, "Burada olmamız bunun bir göstergesidir" dedi. Beyşehir'in üniversite, ilçe eşrafı ve ilçenin hayırseverlerinin işbirliğine güzel bir örnek olduğunu düşündüğünü ifade eden Rektör Gökbel, "Ali Akkanat Bey'in destekleriyle ve halkın da sahip çıkmasıyla burada yapılan kurumlarımız bunun ciddi bir göstergesi. Burada 3 gündür bulunuyoruz. Arama konferansımızı Beyşehir'de çok güzel bir ortam içerisinde gerçekleştirdik ve çok da verimli geçtiğine inanıyorum. Buradaki misafirperverliğin de bu verime ciddi oranda katkı sağladığını düşünüyorum. Beyşehir ile olan birlikteliğimizin devam edeceğine biz gönülden inanıyoruz. Beyşehir'in üniversitesine ve üniversite birimlerine bundan sonra daha fazla sahip çıkacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, Türkiye'nin en büyük ve en köklü üniversitelerinden olan Selçuk Üniversitesi'nin rektör ve mensuplarını Beyşehir Kaymakamlığı'nda görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Selçuk Üniversitesi'nin ilçede çok ciddi önem arz eden uzantılarının mevcut bulunduğunu belirten Başıbüyük, "Özellikle son yıllarda hayırsever işadamımız Ali Akkanat'ın desteğiyle ilçemizde İşletme Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu olmak üzere 4 yıllık lisans eğitimi veren 3 tane kurum var. Bunların dışında 2 tane meslek yüksekokuluna sahibiz. Bu yapısıyla eğitim alanında ilçemiz hızla ilerlemektedir. Selçuk Üniversitesi'nin yeni ekibi olarak dünyada ilk 500 üniversite arasına girmeyi hedefleyip, bu hedefe nasıl ulaşacaklarını planlama işini ilçemizde gerçekleştiriyor olmaları da bizlere ayrıca bir mutluluk verdi. Dün akşam ekip olarak üniversitenin kadrosuyla beraberdik, onlar bizi çok güzel ağırladılar. Oradaki ahengi, uyumu ve başarıya kilitlenmişliği görünce bunun da ilçemize yansımaları olacağını düşünüyorum. Kendilerine bu vesileyle teşekkür ediyorum" dedi. Ziyaret sonrasında Beyşehir Kaymakamı Başıbüyük ile Rektör Gökbel karşılıklı olarak plaket sunumu yaparak birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
Rektör Prof.Dr.Hakkı Gökbel ve beraberindekiler, daha sonra Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı'yı da makamında ziyaret ederek Beyşehir'deki misafirperverliğinden dolayı kendisine ve ilçe halkına teşekkür ettiklerini ifade etti. Beyşehir'in turizm potansiyeline de önem verdiklerini kaydeden Rektör Göksel, "Bu potansiyelin ortaya çıkmasında Selçuk Üniversitesi'nin katkıda bulunabileceğini düşünüyoruz. Beyşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun bunun bir göstergesi. Bu meslek yüksekokulumuzun da bir fakülteye dönüşmesini istiyoruz. Hayırsever büyüğümüzün destekleriyle yapılan diğer fakülteler de bunun bir göstergesi. Burada 3 gün boyunca bir arama konferansı yaptık ve benim rektörlük görevim sırasında Konya dışında yapılan ilk senato toplantısını da Beyşehir'de yapıyoruz. Biz Beyşehir'i seviyoruz" şeklinde konuştu.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı da, Beyşehir Çalıştayı'nın Selçuk Üniversitesi'nin Beyşehir'e verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirterek, "Bunların sonucunda Selçuk Üniversitesi ile Beyşehir işbirliği çok daha iyi noktalara gelecektir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri