Rekor kırdı ama ödülünü alamadı

Dünya Bedensel Engelli Halter Dünya Şampiyonasında gençler 52 kiloda 70 kiloluk kaldırışıyla Avrupa rekoru kırarak, Türkiye’ye altın madalya kazandıran Konyalı sporcu Hafize Bingül, kendisi gibi derec
Dünya Bedensel Engelli Halter Dünya Şampiyonasında gençler 52 kiloda 70 kiloluk kaldırışıyla Avrupa rekoru kırarak, Türkiye’ye altın madalya kazandıran Konyalı sporcu Hafize Bingül, kendisi gibi derece yapanlara para ödülü verilmesine karşın rakibi olmadığı gerekçesiyle kendisine ödül verilmemesine üzülüyor. Konya Atatürk Stadyumu’nda hazırlıklarını sürdüren Bingül, yaptığı açıklamada, Malezya’nın Başkenti Kuala Lumpur’da geçen yıl düzenlenen Dünya Bedensel Engelli Halter Şampiyonası’nda Gençler 52 kiloda 70 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazandığını anımsattı. Aynı zamanda kaldırdığı 70 kiloyla dalında Avrupa rekoru kırdığını ifade eden Bingül, Şampiyona için 2 yıl boyunca haftanın 5 günü sürekli antrenman yaparak çalıştığını belirtti.
Bingül, ardından gittikleri Şampiyonada kendi kilosunda rakip çıkmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Rakibim çıkmadığı için 3 hakkımı kullanarak yaptığım kaldırışlarda 70 kilo kaldırarak Avrupa rekoru kırdım. Türkiye’ye altın madalyayı kazandırmanın sevincini yaşadım. İnşaatlarda çalışarak benim tüm masraflarımı karşılayan babam için devletin başarılı sporculara vereceği para ödülünü bekliyordum. Fakat rakibim olmadığı gerekçesiyle bu ödülün bana verilemeyeceğini söylediler. Halen kirada eski bir evde oturuyoruz. Alacağım parayla babama ailemiz için bir ev alma sözü vermiştim. Fakat rakibim olmadığı gerekçesiyle bu ödülün bana verilemeyeceğini öğrenince, adeta yıkıldım.”
Teşvik anlamında ‘en azından bu paranın küçük bir miktarını verirler’ diye düşündüğünü ancak kendisine hiç para ödülü verilmediğini dile getiren Bingül, “Tüm şevkim, azmim kırıldı. Sevincimin yerini hüzün aldı. Orada, yaptığım dereceyle Türk bayrağını dalgalandırmak benim için en büyük gururdu ancak teşvik için temsili anlamda dahi olsa bir ödül bekliyordum. Çünkü ben Türk bayrağını dalgalandırmak için gece gündüz çalıştım. Ben nereden bilebilirdim ki kilomda rakibimin olmayacağını... Orada öğrendik rakibim olmadığını” diye konuştu.
YETENEKLER TEŞVİK EDİLMELİ
Hafize Bingül’ü Şampiyonaya hazırlayan antrenörü Kenan Erdağı ise bedensel engelliler dalında Türkiye’de çok fazla sporcu yetişmediğini söyledi. Uzun emekler sonucunda kazanılan bu yeteneklerin teşvik edilmesi gerektiğini dile getiren Erdağı, şunları kaydetti: “Açıkçası biz de rakibi olmadığı için yüksek miktarda bir ödül beklemiyorduk. Ancak bu sporcumuz ve kendisinin model olacağı diğer bedensel engelli sporcular için bir teşvik olması açısından az da olsa bir ödül verileceğini düşünüyorduk. Hafize, 2 yıl boyunca gece gündüz bu şampiyonaya hazırlandı ancak kendi kilosunda rakibi çıkmadı. Bu onun suçu değildi. Ödül verilmeyince Hafize ve onun gibi bu şampiyonalara çalışan diğer bedensel engelli tüm sporcularımız çok üzüldü. Hafize’nin başarısı da küçümsenmemeli. Kaldırdığı 70 kiloyla Avrupa rekoru kırdı.”
Erdağı, 70 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazanan Hafize Bingül’e Devlet Bakanı Aliye Kavaf tarafından da plaket ve altınla ödüllendirildiğini anımsatarak, yetkililerden Hafize’nin durumunu yeniden gözden geçirip, ona uygun bir ödülü vermelerini beklediklerini bildirdi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri ise yönetmelikler gereği, bu para ödüllerinin “üstün başarı” gösteren sporculara verildiğini, Hafize Bingül’ün rakibi olmaması nedeniyle bu ödüle layık görülmediğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri