Rekabet gücü artacak

Yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile ilgili konuşan Doç. Dr. Hülya Çoştan, kanunun ana hedefinin Türk şirketlerinin uluslar arası rekabeti artırmak olduğunu söyledi
1 Temmuz 2012’den itibaren yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile ilgili konuşan Doç. Dr. Hülya Çoştan, kanunun ana hedefinin Türk şirketlerinin uluslar arası rekabet gücünü artırmak olduğunu söyledi

Konya Sanayi Odası (KSO), Köker Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş işbirliğiyle KSO’da “Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Getirdiği Yenilikler” konulu seminer düzenlendi. Sanayicilerin yoğun ilgi gösterdiği seminere, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bozkurt Çağlayan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Çoştan ve Köker Yeminli Mali Müşavirlik Ortağı Erkan Kahraman katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bozkurt Çağlayan, yeni Türk Ticaret Kanunu ile ticaretin kurallarının değişeceğini, bu yüzden kanunun sanayici ve iş adamlarını çok yakından ilgilendirdiğini söyledi. Yeni TTK’da yer alan bazı değişikliklerden bahseden Çağlayan, dünyada rekabet haritasının yeniden şekillendiğini, bu yüzden işletmelerin doğru bilgiye ulaşarak, doğru bilgiyle yönetilmelerinin hayati öneme sahip olduğunu bildirdi.
Yasayı hazırlayan Kurul üyelerinden olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Çoştan ise, yeni kanunun ana hedefleri arasında Türk işletmelerinin uluslar arası rekabet gücünü artırmak ve şeffaflığı sağlamanın da yer aldığını söyledi. Coştan, “Kanun 5 yıllık titiz bir çalışmayla hazırlanmıştır. Firmaların uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla yapılan en önemli değişiklik raporlama ve denetim konularında olmaktadır. Kanunda küçük ve büyük ölçekli işletmeler ayrılıyor. Denetçi olan kişilerin, denetlediği şirketlerle hiçbir bağlantısının olmaması gerekiyor. Bir denetçinin, şirketin hem defterini tutup, hem de denetlemesi söz konusu değil” dedi.
Yeni TTK ile artık sermaye şirketlerinin internet sayfası açmakla yükümlü olduklarını da hatırlatan Çoştan, bunun şekli bir yükümlülük olmadığını, şirketlerin internet sitelerinde pay sahiplerinin bilmesi gereken hususlar, yönetim kurulunun aldığı kararlar, sermaye artırımı, birleşme, şirket yöneticilerine yapılan ödemeler gibi konuların yayınlamaları gerektiğini sözlerine ekledi. Çoştan, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da yanıtladı.
HABER MERKEZİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri