Reha Çamuroğlu: Diktatörün Alevi'si, Sünni'si Olmaz

Eski AK Parti Milletvekili Reha Çamuroğlu, Bugün TV’de katıldığı bir programda hükümetin Alevilere yönelik politikalarını değerlendirdi. Ülkede demokrasinin hakim olmaması halinde, kağıt üzerinde verilen şartların her an geri alınabileceğini...

Eski AK Parti Milletvekili Reha Çamuroğlu, Bugün TV’de katıldığı bir programda hükümetin Alevilere yönelik politikalarını değerlendirdi. Ülkede demokrasinin hakim olmaması halinde, kağıt üzerinde verilen şartların her an geri alınabileceğini söyleyen Çamuroğlu, “Diktatörün Alevi’si, Sünni’si olmaz.” dedi.

Reha Çamuroğlu, Bugün TV’de yayınlanan Erkam Tufan ile Analiz programının konuğu oldu. Hükümetin Alevi politikalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çamuroğlu, AK Parti döneminde yapılan 7 Alevi Çalıştayı’nın hiç yapılmamasını tercih ettiklerini söyledi. Alevilere 7 yıl önceki talepleri verilse bile, demokratik olmayan ülke şartlarında bunun bir anlamının olmayacağını açıkladı.

‘DİYANET İŞLERİNE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ’

Diyanet İşleri’ne de yüklenen Çamuroğlu, “Senelerdir biz şunu söylüyoruz: Biz hakkımızı helal etmiyoruz. Çünkü bizden vergi alıyorsunuz, Diyanet'e bizden aldığınız vergilerden harcama yapıyorsunuz. Ama bu bizim itikadımız, bizim inancımız için harcanmıyor. Dolayısıyla biz verdiğimiz vergiyi helal etmiyoruz. Rahat uyuyorlar mı acaba sayın başkan.” şeklinde konuştu.

“Bazen ortaya bir havuç koyup geri çektiğinizde bunun etkisi hiçbir şey yapmamanızdan çok daha kötü olur.” diyen Çamuroğlu, şunları söyledi: “7 Alevi Çalıştayı hiç yapılmasa daha iyiydi, böyle bir beklentiye sokulmasaydı. Alevilere 7 yıl önceki taleplerini verseniz bu bir şey ifade etmez. Bir şey ifade etmez, çünkü o Cem evlerinin nerde nasıl bir ortam da yaşayacağını biz bilmiyoruz. Kâğıt üzerinde verdiğiniz şartlar, ülken şartları demokratik değilse her an her dakika geri alınabilir.Ben vatandaşım ve 77 milyondan biriyim. Çıkıyorum diyorum ki "Yeni Türkiye'nin Ne Olduğunu Bilmek İstiyorum" bana bunu bir anlat.Ben Türk Milleti'nin bir parçası olmaya mı devam edeceğim. Yoksa siz yeni bir millet adı mı ortaya koyacaksınız. Mesela ben duyamıyorum sizden Türk milleti lafzını."

‘ERDOĞAN, 'KILIÇDAROĞLU’NUN MEZHEBİ İLE ESAD’IN MEZHEBİ AYNI' DEDİ, ŞİMDİ BU NE?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Alevilere yönilek söylemlerini de eleştiren Çamuroğlu, “Biliyorsunuz bunun -bu denirken kastedilen Kılıçdaroğlu'ydu- Mezhebi ile Esad'ın mezhebi aynı". Şimdi bu ne? Yani bu, bir gün biri kalkıp ta şunu söyledi mi? Biliyorsunuz, bunun mezhebi ile Saddam'ın mezhebi aynı. Saddam Sünni’ydi bildiğiniz gibi. Sizin kendi ülkeniz, kendi vatandaşlarınız Twitter üzerinden Alevilere her gün ağız dolusu hakaretler, saldırgan mesajlar yayınlarsa ve siz Twitter’de en küçük hakarete tazminat davası açarken, bunlarla hiç ilgilenmezseniz, bunlara hiç bir cezai müeyyide uygulamazsanız, Aleviler nasıl etkilenmesin bu durumdan.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri