Refik Serttaş: “Tahıl Ambarına Ses Ver!”

Siyasi Partilerin Karatay İlçe Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı. 

CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş 

“Tahıl Ambarına Ses Ver!”

 Tahıl ambarı Konya ovasındaki su sorunu ile alakalı problemlerimizi haykırmamıza rağmen ne yazık ki yetkililerce bir türlü geri dönüş sağlanmadı. Kuraklığın hüküm sürdüğü bu günlerde hayat kaynağımız olan ve bölgenin ihtiyaç duyduğu su sorunumuza çözüm aramaktayız. Yağışların düzensiz olması nedeniyle Karatay bölgemizdeki çiftçilerin mahsulleri ne yazık ki zayıf kalmıştır. Tarımın kentimizdeki en önemli havzası olan bu bölgeye dış şehirlerden veyahut Beyşehir Gölünden su getirilmesi hususunda geçen seneden beri taleplerimiz olmuştu. Hükümet yetkililerince her ne kadar bu soruna ilişkin yanıtlar arasak da bizleri yok saymaya devam ettiler. Bir önceki yazımda 160 milyon metreküp hububat suyuna ihtiyacımız olduğunu ve bu su arazilerimize verilmez ise 800 bin dekar arazinin kaderi ile baş başa bırakılacağını söylemiştik. Dış şehirlerden ziyade ülkemizin en büyük 3.gölü konumundaki, ilimizde bulunan Beyşehir Gölünde kot fazlası 100 milyon metreküp su bulunmaktadır. Bu su Karatay ve Çumra havzalarına verilir ise biraz dahi olsa çiftçilerimizin yüzünü güldürür, üretimimize oldukça güzel katkı sağlar. Ne yazık ki bu suyun karşılanmasında öncü olması gereken AKP Konya milletvekillerinin tam tersine bir karşıt durum sergilemeleri de oldukça trajikomik bir durum.

“Belediye Başkanı ve Vekillerden Hala Ses Yok!”

Bir önceki yazımda da belirtmeme rağmen bu konu ile ilgili bir adım atılmaması oldukça biz çiftçileri derinden üzdü. Ak Parti Milletvekili Tahir Akyürek, Ak Parti Eski Milletvekili Gülay Samancı ve Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın Beyşehir Gölünden bölgeye su verilmesine engel olduklarını, bu konuda hala ileri bir adım atmadıkları gözler önündedir. Kendi hemşerisine suyu reva gören bu zihniyete karşı sesimiz duyulana kadar mücadele edeceğimi şahsımca belirtmek isterim. Bütün gazete yazılarımda su sorunumuza çözülene kadar değineceğim. Bir çiftçi olarak bu durumun bizleri ne kadar üzdüğünü en iyi şekilde anlayacağımı bilmenizi isterim. Yıllarca tarım işiyle uğraşıyorum. Arpa, buğday, mercimek, nohut, şeker pancarı..vs gördüğü zararın haddi hesabı yok. Arpa fiyatının buğdayı geçtiğini biliyor musunuz? Bu sebepten ötürü yem sanayicileri temel ihtiyacımız olan ekmeğin ham maddesi buğdayı almaya başladılar. Sebebi ise buğdayın arpadan daha ucuz hale gelmesi. Temel gıdamız ekmeğin buğdayı hayvanlara yem olacak hale geldi. Bunu görmelerine rağmen ihtiyacımız olan suyu karşılamamaları da ayrı bir konu diyebiliriz.

“Mücadele edeceğiz, mücadele edeceğiz, mücadele edeceğiz!”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri