‘Referandumla çözüm yolu aralandı’

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından organize edilen Siyaset Akademisi Eğitim Programı’na Doç. Dr. Yalçın Akdoğan konuk oldu.
“Tarihe Düşülen Notlar” kitabıyla duyuran Siyaset Bilimci Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, “Muhafazakârlık, Siyasal Kimlik, Değişim Yöntemleri ve Lider” olmak üzere üç ana başlıkta konuştu. Doç. Dr. Akdoğan, “Son yıllarda ülke olarak, uluslararası sistemle uyum sağlayan bir siyasal değişim dönemini izliyoruz. Siyasette normalleşme bizim için önemli. Türkiye’de siyaseti gerçek zeminine AK Parti oturttu. Yeni bir siyasi tarz geliştirerek uzlaşmacı tutum ile kalkınmayı ön plana aldı” dedi.
“Referandumla kabul edilen yeni Anayasa, yıllardır ihmal edilen ve yargının tıkadığı konulara çözüm yolu araladı” diyen Akdoğan, hakem görevini üstlenen halkın bu yüzden AK Parti’ye büyük bir teveccüh gösterdiğini, halka rağmen halkın aleyhine politika güdenlerin halkın geleneklerine, kültürüne, dini yapısına hakaret edenlerin ise vize alamadığını belirtti. 
Üniversitelerde genellikle “Yönetim ve Organizasyon” derslerinde işlenen Liderlik ve Yöneticilik arasındaki farklara işaret eden Akdoğan, “Lider proje çizer, yönetici ise buna uyar. Ülkemizin mevcut durumuna baktığımızda eskiden dışarıdan birileri proje çizer, Türkiye’yi yönetenlerde bunu uygulardı. Ama şimdi Türkiye proje çizen ülke oldu. Çünkü çok büyük bir lideri var. Dünya’nın neresine giderseniz gidin bu büyük değişimi göreceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı özellikle Ortadoğu’da istediği ülkede devlet başkanlığı için adaylığını koysa büyük bir çoğunlukla seçilecektir. Bu o kadar da basit bir şey değil” diye sözlerini tamamladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri