Referanduma alışmalıyız

Davutoğlu, ''Referandumlar ne kadar sık yapılırsa ülke demokrasisi için o kadar iyidir.

Referandumlara alışmalıyız. Herşey nihai olarak halka sunulur, çünkü biz halkımızın vicdanının, ortak aklının yanılmayacağına inanıyoruz'' dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çeltik’e gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kaymakam Abdülhamit Karaca ve Belediye Başkanı Mehmet Ekizoğlu'nu ziyaret etti. Daha sonra ilçe merkezindeki Atatürk Kültür Parkı'nda vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, Çeltik'in bir kaç vilayetin kesişme noktasında bulunduğunu, bu nedenle çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. 
Aynı anda 3 vilayete komşu, 4. vilayetin de parçası olan başka bir ilçenin olmadığını ifade eden Davutoğlu, ''Afyon, Eskişehir, Ankara'ya komşusunuz, Konya'nın da bir parçasısınız. Türkiye'de dünya coğrafyasında bir çok bölgenin kesişme noktası. Dolayısıyla Çeltik'in kaderi ile Türkiye'nin kaderi bir anlamda birleşir. Bu çerçevede Çeltik'e özel önem veriyoruz'' dedi. 
İlçe halkından Çeltik'e sahip çıktıkları gibi ülkeye de sahip çıkmalarını isteyen Davutoğlu, şunları kaydetti: 
''Yurt dışında hangi temasları yaparsak yapalım, hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım, bu bizi yıldırmıyor. Çünkü arkamızda milletimizin iradesi, sizin desteğiniz olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle davranıp harekete geçtiğimizde ülkemiz dünyanın sayılı ülkeleri arasına girecektir. Bundan Konya da, Çeltik de nasibini alacak. Hepimizin bu ülkenin kaderine sahip çıkması, ağırlığını koyması lazım. Biz büyük bir iftiharla sizi dünyanın her yerinde temsil etmeye çalışıyoruz. Sizin dualarınızdan aldığımız güçle bunu yapabilecek kudreti kendimizde görüyoruz.'' 
''SADECE BİR BAŞLANGIÇ''
Davutoğlu, milletin kendi iradesine sahip çıkması, kendi iradesini gösterebilmesi için önümüzdeki referandumun önemli olduğunu anlatarak, ''Ülkenin hak ettiği özgürlükçü bir Anayasa'ya destek vereceksiniz. Türk siyasetini daha sağlam temellere oturtacak, daha güçlü bir şekilde inşa edecek yeni Anayasa ile önümüzdeki yıllarda hep beraber, daha parlak ve aydınlık bir geleceğe yürüyeceğiz. Bu reform sadece bir başlangıç. Daha kapsamlı reformların habercisi. Sizin iradenizin yansıması bütün dünyada da bizi güçlü kılacak. Ülkemiz şimdi olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da dünyanın yükselen bir lideri, yükselen yıldızları arasında yerini alacaktır'' diye konuştu. 
Daha sonra Yunak'a geçen Davutoğlu, burada Belediye Başkanı Yusuf Bayat'ı makamında ziyaret ederek, ilçenin ekonomik ve sosyal yapısı hakkına bilgi aldı. 
Ardından ilçe merkezindeki bir çay bahçesinde vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, ülkenin içine fitne sokmak isteyenlerin Yunak'ta da, Türkiye'de de bunu başaramayacaklarını söyledi. 
Kimsenin kimseyi geçmişi dolayısıyla sorgulayamayacağını vurgulayan Davutoğlu, ''Aksine Çanakkale'de, Yemen'de, Sarıkamış'ta omuz omuza savaşan ve şehit olan dedelerin torunları olarak birbirimizi anacağız. Sadece kardeşliği, bizi bir birimize ebediyen bağlayan inancımızı, beraberliğimizi, tek ülkemizi ve tek bayrağımızı göreceğiz, başka bir şey görmeyeceğiz'' dedi. 
Bu sırada Bakan Davutoğlu'nun yanında bulunan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, bakanın yüzüne yaklaşan bir arıyı uzaklaştırmak istedi. Bunun üzerine Davutoğlu, ''Önemli değil, Yunak'ın arısı soksa bile baldır, şerbettir'' diyerek espri yaptı. 
Milli iradenin, milli huzurun desteklediği siyasetin dünyanın her yerinde sesi gür çıkan siyaset olduğunu bildiren Davutoğlu, şöyle devam etti: 
 ''Sizlerin desteği olmadığı zaman bizim gücümüz, nefesimiz kesilir. Ne zaman halka görüş sorulursa, o görüşler halkın iradesini yansıttığı için siyasete en büyük destektir. Sandık onun için var. Sizlerin iradesinin önce Ankara'ya, sonra dünyanın her köşesine Washington'a, Semerkant'a her yere duyurmak için varız. Bu güzel dualarınızı, sözlerinizi duydukça daha bir şevk ve azimle sizleri temsil etmeye devam edeceğiz. Milli iradeyi kullanma yöntemlerinin biri de referandumdur. Referandumlar ne kadar sık yapılırsa ülke demokrasisi için o kadar iyidir. Referandumlara alışmalıyız. Herşey nihai olarak halka sunulur, çünkü biz halkımızın vicdanının, ortak aklının yanılmayacağına inanıyoruz. Halk biraraya geldiğinde, ortak bir akılla hareket ettiğinde, en doğruyu bulacağına inanıyoruz. Verdiğiniz destekle şunu demiş olacaksınız: 'Biz hangi mesleği icra edersek edelim, hangi kökenden gelirsek gelelim, haklarımızın genişletilmesini istiyoruz. Bizim irademizi yansıtan, Meclis'in kabul ettiği bir Anayasa'yı biz de kabul ediyoruz.' Bu uzun bir yürüyüşün başlangıcı olacak. Tabi ki yapılanlar yeterli değil, çok daha geniş kapsamlı reformlarla, milletle devleti tamamen kaynaştıracağız. Devlet, milletten güç aldığı zaman ayakta durur. Millet, devletin arkasında göründüğünü hissettiği zaman başı dik, alnı açık olur.'' 
Bu sırada dinleyicilerden bir vatandaş Yunak'tan yüzde 70 evet oyu çıkacağını söyledi. Davutoğlu da ''daha fazlası'' diye karşılık verdi. 
Daha sonra Bakan Davutoğlu, ilçeye bağlı Koçyazı beldesine gitti. Davutoğlu, burada şehit Yıldırım Arat'ın babası, Koçyazı Belde Belediye Başkanı Şaban Arat'ı evinde ziyaret etti. Basın mensuplarının içeriye alınmadığı ziyarette Davutoğlu, şehit babası ve yakınlarına taziyelerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri