'Referandum İstanbul genelinde olacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gezi olayları ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Gezi parkı için yapılacak referandumun nasıl yapılacağını da açıkladı.

AK Parti MKYK toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, toplantı sonrası şu açıklamalarda bulundu.
REFERANDUM NASIL OLACAK?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gezi Parkı'nda yapılması öngörülen yayalaştırma projesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararının, idarenin lehine çıkması durumunda, projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları genelinde halk oylamasına sunulacağını bildirdi.
İstanbul Büyükşehir sınırları içinde bir oylama yapılacak. Halkımız ne derse ona saygılı olacağız. Barışçıl ve demokratik eylemlere sonuna kadar şapka çıkarırız. Eylemlerde 291 işyeri, 271 araç, 111 polis otosu, 41 ambulans tahrip edildi. 14 parti binası yakıldı. Bu eylemlerin verdiği doğrudan ve dolaylı zarar 140 trilyona ulaştı.
'ÇÖZÜM HALKTA VE SANDIKTADIR'
Türkiye demokratik bir ülke olmasaydı bu eylemler yapılamazdı. Ümit ederiz ki Türkiye böyle bir tatsızlığı bir daha yaşamaz. AK Parti huzur ortamını bozacak bir tavır içinde olmadı.
Ne zaman bir düğüm olduysa o düğümü halk çözdü. Demokrasilerde çözüm halkta, sandıktadır. Halk karşımızdaymış gibi gösterenler bilsin ki biz kazlıçeşme'de halkımıza gittik. Halkımızı karşı karşıya getirmedik. Hiçbir olay yaşamadık. AK Parti'nin miting serisi devam edecek. Varsa bir sıkıntı bir dert onu halkımızla paylaşmayı düşünüyoruz. İstanbul'daki eli sopalıların AKParti'yle alakası yok.
KİMSE BİZDEN YASAK BEKLEMESİN!
Kimse sosyal medyayla ilgili bir yasak beklemesin. Sosyal medyayı yasaklamak gibi bir niyetimiz de yok bir fiilimiz de yok aklımızın köşesinden de böyle bir şey geçmez. Hakaret içeren söylemler olmaz. Batı standartlarında bazı düzenlemeler yapılır. Sosyal medyayla ilgili eksik olan bazı düzenlemeleri yapmak zorundayız. Kimse Türkiye'yi suçlamasın. Bizi başka ülkelerle karıştırmasın.
'MASADAN KALKAN TARAF BİZ OLMAYACAĞIZ'
Merkel Türkiye'nin AB'ye üye olmaması elinden geleni yaptı, yapıyor. Biz AB sürecini sonuna kadar götüreceğiz. AB konusunda masadan kalkan taraf biz olmayacağız. Biz AB meselesine 'cennet ve cinnet' bakışıyla yaklaşmadık. AB'ye tam üye olmak istiyoruz. Gezi olaylarının faiz borsanına negatif etkisi küçük boyuttadır.
YETER Kİ ADAM GİBİ EYLEM YAPALIM
Taksim'de gerçekleştirilen yürüyen adam eylemiyle ilgili bir soru üzerine Çelik; ''Yürüyen adam, oturan adam hiç farketmez. Yeter ki adam gibi eylem yapalım. Kimse kimsenin boğazına yapışmasın. Kendi haklarını savunurken başkasının haklarına zarar vermesin.
Büyükelçi AK Parti'ye ilk defa gelmiyor, ABD bizim müttefikimiz. Büyükelçiyle çeliştiğimiz bir mesele yok. Bu daha önce ayarlanmış bir görüşmeydi.  Tabiki uyarılar yapıldı, ancak büyükelçi Türk demokrasisine güvendiğini söyledi''.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri