Referandum Düzenleyen Katalonya Başkanı Artur Mas'a Dava

İspanya Devleti Başsavcısı Eduardo Torres Dulce, 9 Kasım’da resmi olmayan bağımsızlık referandumu düzenleyen Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas’a dava açılması için Savcılar Kurulu’nun desteğini aldı.Bugün öğle saatlerinde...

İspanya Devleti Başsavcısı Eduardo Torres Dulce, 9 Kasım’da resmi olmayan bağımsızlık referandumu düzenleyen Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas’a dava açılması için Savcılar Kurulu’nun desteğini aldı.

Bugün öğle saatlerinde toplanan Savcılar Kurulu’nda çoğunluk, Katalan lider Artur Mas ve iki hükümet yetkilisine, Anayasa Mahkemesi’nin kararına karşı gelmekten dava açılmasına destek verdi.

Bu destek sonucu Devlet Başsavcısı, Katalonya Başsavcısı Jose Maria Romero de Tejada’ya bu hafta içinde dava açması emrini tekrar edecek. Katalonya Savcılığı, Pazartesi günü İspanya Devleti Başsavcısı’nın dava açma yönündeki emrine karşı çıkmıştı.

Başsavcı Eduardo Torres Dulce, 9 Kasım referandumunda Katalonya Başkanı Artur Mas, Yardımcısı Joana Ortega ve Eğitim Bakanı Irene Rigau’nun “itaatsizlik, görevi kötüye kullanma, yetki gasbı ve zimmetine para geçirme” suçları işlediğini savunuyor.

Ayrılıkçı Katalan lider Mas, Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen gönüllülerin desteğiyle resmi olmayan bir referandum düzenlemişti. Oylamaya katılım yüzde 35 civarında olmuş ve 2 milyon 250 bin Katalan’ın yüzde 80’i bağımsız devlet olmaya ‘evet’ demişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri