'Referandum bir fırsat'

Milletvekilleri gerçekleştirdikleri ziyaretlerle referandumun önemini anlattı. Prof. Dr. Sami Güçlü, referandumun Türkiyenin normalleşme sürecine önemli katkı yapacağını vurguladı
Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekilleri Sami Güçlü ve Hüsnü Tuna, Konya’nın önemli sivil toplum kuruluşlarından Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Hüseyin Varol’u ziyaret etti. Ziyaret nedeniyle konuşan Hasan Hüseyin Varol, Sami Güçlü ve Hüsnü Tuna’ya referandum çalışı hakkında bazı tavsiye ve önerilerde bulundu. Referandumun önemine değinen Varol, “Türkiye’nin önüne çok önemli bir paket sunuluyor. İnanıyoruz ki halkımız bu pakete tüm içtenliği ile desteğini verecektir” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü ise sivil toplum kuruluşlarının Türkiye için çok önemli olduğunu, Konya’da da bu anlamda değerli STK’ların olduğunu dile getirdi. Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Hasan Hüseyin Varol’un da toplumun çok önünde bir şahsiyet olduğunun altını çizen Sami Güçlü, “Yararlı konularda görüş alışverişinde bulunduk” dedi.
VEKİLLERDEN GAZETEMİZE ZİYARET
Milletvekili Prof. Dr. Sami Güçlü, Hüsnü Tuna ve Mustafa Kabakçı referandum çalışmaları kapsamında gazetemizi de ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Arslan ve Yazı İşleri Müdürümüz Çetin Oranlı ile görüşen milletvekilleri, referandumun hak ve özgürlüklerin sınırlarını genişleteceğini belirtti. Muhalefet partilerinin referandum sürecinde zor durumda kaldığını belirten Milletvekili Sami Güçlü, Konya’dan yüksek oranda ‘evet’ oyu beklediklerini belirtti. Konya’da ‘hayır’ oyunun yüzde 10-15 civarında kalacağı tahmininde bulunan Güçlü, kamuoyuna değişikliklerin içeriğini anlatmaya çalıştıklarını bildirdi. Türkiye genelinde yüzde 65 oranında ‘evet’ oyu çıkması için vatandaşlardan sandığa gitmelerini isteyen Sami Güçlü, “Türkiye normalleşecek, bunu her alanda görüyoruz. Referandum, normalleşme sürecine önemli katkı sağlayacak. Referandumun sonucuna göre muhalefet partileri milletle olan irtibatını gözden geçirmek zorunda kalacak” dedi. Muhalefet partilerinin anayasa paketinin içeriğine ilişkin bir şey söyleyemediğini ve hedef saptırdığını belirten Hüsnü Tuna da, “Hayır diyenlerin bir gerekçesi, temeli yok. Değişiklikleri toplum da benimsedi” diye konuştu. 12 Eylül Anayasası’na ‘evet’ diyen milletin, darbe döneminin adayı olan siyasi partiye ‘hayır’ dediğini hatırlatan Mustafa Kabakçı da, referandumun genel seçim gibi algılanmamasını istedi. Halk iradesinin anayasa değişikliği ile kuvvetleneceğini bildiren Kabakçı, “Ülkede tek güç milletimiz olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri