Recep Tayyip bebek için deve kestirdi

Görme engelli Recep Yurdagülen, 15 yıllık özlemin ardından dünyaya gelen erkek çocuğunun ismini Başbakanın ismi olan Recep Tayyip koyarken, 7 aylık olduğunda ise deve kurban ettirdi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 16 yıllık evli, görme engelli Recep Yurdagülen, 15 yıllık özlemin ardından dünyaya gelen erkek çocuğunun ismini Başbakan’ın ismi olan “Recep Tayyip” koyarken, 7 aylık olduğunda ise deve kurban ettirdi.
Beyşehir Sanayi Sitesi’nde kardeşleriyle birlikte esnaflık yapan, gözlerini 16 yıl önce tamamen kaybettiğini belirten 33 yaşındaki Recep Yurdagülen, daha sonraki süreçte Ankara’da rehabilitasyon merkezinde tanıştığı eşi ile hayatını birleştirirken, evlendikten sonra 15 yıl boyunca bebek hasreti çekti.
Çocukları olmayınca tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmaya karar veren çift, o dönemde maddi imkansızlıklar nedeniyle bu özlemlerine kavuşamadı. Özlemle bekledikleri bebekleri 15 yıl sonra dünyaya gelince ise, ismini Başbakan’ın ismi olan ‘Recep Tayyip’ koyan çift, bebek 7 aylık olunca adak kurbanı olarak deve kestirdi. Antalya’dan satın alındıktan sonra, doğum yeri olan Hüyük ilçesine bağlı İmrenler beldesinde meydanda gezdirilen deve, daha sonra kesilerek kurban edildi. Deve etinin de yer aldığı 8 çeşit mönüden oluşan 3 bin kişilik yemek daha sonra Başpınar mevkisinde belde halkına ikram edildi.
RECEP TAYYİP BEBEK İÇİN DEVE KESTİRDİ
Recep Yurdagülen, 15 yıllık çocuk özleminin ardından tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen Recep Tayyip için yıllar önce deve adağında bulunduğunu belirterek, “Allah nasip ederse, erkek çocuk olursa ismini Recep Tayyip koyacağız’ diye bir sözümüz vardı. Bunu da 2012 yılında gerçekleştirmiş olduk. Hepimiz mutluyuz” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk sözünün hatırlatılması üzerine de Yurdagülen, “Başbakanımız 3 dediyse, bizim 6 olması lazım. Başbakanımızın meşhur sözü var ‘durmak yok, yola devam’ inşallah bir de kızımız olursa, adını Emine koyarız” diye konuştu.
Beyşehir İmam-Hatip Lisesi’nde öğrenim görürken 1993 yılında bir sabah kalktığında gözlerinin sisli görmeye başladığını, ardından 7 kez ameliyat geçirmesine rağmen 1996 yılında gözlerini tamamen kaybettiğini anlatan Yurdagülen, eşi Raziye ile ise gözlerini kaybettikten sonra Ankara’da bir rehabilitasyon merkezinde tanışarak evlendiğini anlattı. Evlendikten sonra yıllarca çocuk özlemi çektiklerini, sonrasında ise tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmaya karar verdiklerini belirten Yurdagülen, ancak o dönemde yurtdışından ithal edilen iğnelerin çok pahalı olması ve maddi imkanlarının elvermemesi nedeniyle tedavi sürecinin yarım kaldığını vurguladı. 2002 yılında iktidarın el değiştirmesinin ardından sağlıkta yapılan reformlarla yurtdışından 7 bin 500 dolara gelen ithal iğneleri 388 lira gibi daha uygun şartlarda yüzdesini ödeyerek alıp tekrar yarım kalan tedaviye devam ettiklerini anlatan Yurdagülen, “2012 yılının başlarında çocuk özlemine son verdik ve bir erkek çocuğu sahibi olduk. Tabii ki bu Rabbimin takdirindedir ama bu çocuğa kavuşmamızın yegane sebebi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ondan dolayı daha önce de verdiğim söz üzerine ismini Recep Tayyip koydum, 6,5-7 aylık olunca ise adakta bulunmam üzerine deve kurban ettirdim. Bunu da İmrenler kasabamıza getirdiğimiz deveyi meydanda gezdirdikten sonra kestirmek suretiyle dostlarımızla beraber gerçekleştirdik. 15 yıllık özlemimizin gerçekleşmesinin ardından adağımızı da yerine getirmiş olduk” diye konuştu.
15 yıldan sonra gelen bebeğin kendisine ayrı bir heyecan verdiğini de belirten Yurdagülen, “Allah olmayanlara da nasip etsin, dualarımız onlarla. Anlatılmaz, yaşanır bir duygu. Her gün akşam olmasını iple çekiyorum Recep Tayyip’i kucağıma alıp, sevmek için. Bu isimde bir çocuğa da sahip olmak farklı bir şey. İsmini duyanlar, yolda durduruyor, kucaktan kucağa dolaştığından zaten bize de düşmüyor.”diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri