Recep Konuk'tan iktidarın süt politikasına eleştiri

Hükümetin süt fiyatıyla ilgili politikasını eleştiren PANKOBİRLİK eski Başkanı Recep Konuk, Konuk, "Konya’da 2 bin üreticinin ahırlarını tasfiye etti. Süt üretime yüzde 25 oranında azaldı. Gerçekçi bir çiğ süt primi açıklanmalı" dedi

PANKOBİRLİK eski Başkanı Recep Konuk, iktidarın süt fiyat politikasını sosyal medya hesabından eleştirdi. 2 dönem AK Parti eski Karaman Milletvekilliği de yapan Recep Konuk, süt üretiminin yüzde 20-25 oranında azaldığını belirterek, hükümetin bu kötü gidişe acilen tedbir alması gerektiğinin altını çizdi. Konuk, "“Tedbir almak için artık derin analizler yapmak, düşünmek de gerekmiyor. Bakmak ve görmek yeter” dedi.

İNATLAŞMA ÜLKEMİZ YOKLUĞA SÜRÜKLÜYOR

Recep Konuk’un “Kendime notlar” notuyla yaptığı paylaşımda süt sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bazıçözüm öneriler sundu. Konuk, kendi el yazısıyla yazdığı notlarında şunları paylaştı: “TZOB Başkanı Bayraktar’a göre, 1 milyon, TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu’na göre 1,7 milyon süt ineği kesilmiş. Konya’da 2 bin üreticinin ahırını tasfiye ettiği ifade ediliyor. Süt üretimimizin yüzde 20-25 azaldığı tahmin ediliyor. Süt azaldığı için süt toplayıcıları birbirinin tankerlerinin yolunu kesmeye başladı. USK’nın (Ulusal Süt Konseyi) 7,5 TL’lik fiyatı kâğıt üzerinde kaldı. Raf fiyatları artmasın diye işin matematiği ile inatlaşmanın sonucu ülkemizi süt ve süt ürünlerinde yokluğa sürüklüyor.

TEDBİRLER GECİKTİKÇE MALİYETLER ARTIYOR

Sütümüz azalırsa peynirimiz yoğurdumuz tereyağımız da azalır. Tedbir geciktikçe tekrar eski üretim seviyesine ulaşmanın da tüketicinin süt ve süt üretimine erişiminin de maliyeti artıyor. Raf fiyatlarını artırmadan çözümün yolu belli, gerçekçi bir çiğ süt primi. Yem ve yem girdilerinin maliyetini düşürmek. Elde kalan süt ineklerimizi bari kurtarmak için artık akıl devreye girsin, sütümüz kesilmesin.”

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri