Recep Konuk’a hemşerilik beratı

Altınekin Belediyesi tarafından Konya Şeker AŞ ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’a fahri hemşerilik beratı verdi.
Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan, ilçeye gerçekleştirdiği yatırım ve hizmetlerden dolayı belediye binasında düzenlenen törenle Recep Konuk’a fahri hemşerilik beratı takdim etti. Kendisini Altınekinli olarak kabul ettikleri için belediye başkanına ve Altınekinlilere teşekkür eden Recep Konuk, Konya Şeker’in yapacağı yatırımlar ve Konya Ovası’nın su sorunu çözmek için gerçekleştirilecek projeler hakkında önemli bilgi verdi. Altınekin’in kendisine gösterdiği sevgiye teşekkür eden Recep Konuk, “Ben Beyşehirli, Çumralı, Cihanbeyli olduğum kadar Altınekinliyim. Beni Altınekinli olarak kabul ettiğiniz için tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bugün Konya Şeker’i bir dünya markası haline getirmişsek bu çiftçilerimizin eseridir. Artık şeker pancarı üretimi çiftçinin olmazsa olmazı. Şeker pancarı üretiminde Altınekin önemli bir noktaya gelmiştir. Fakat sadece bitkisel üretimde değil esas gelir kaynağı olan hayvancılığı da Konya Şeker bünyesine alacağız. Bu noktada üretilen süt ve et üreticiye büyük bir gelir olarak geri dönecektir. Tohum üretim tesisini Altınekin merkezli olarak kuracağız. Tohum üretimi için gerekli olan biyokimya tesisi de yakın bir zamanda hayata geçirilecektir” dedi.
BOŞA GİDEN SULAR OVAYA AKTARILSIN
Konuk, üreticiyi desteklemeye devam edeceklerini anlatarak, Konya Şeker’in kuruluşundan itibaren kimseye aldırmadan üretecinin yanında yer aldığını bildirdi. “Bu noktada Konya Ovası’nın su sorununu çözmek için çalışmalara başlayacağız. Çünkü su yoksa tarım da yoktur” diyen Konuk, şöyle konuştu: “Boşa giden sular ovaya kazandırılmalıdır. Göksu’nun üçte biri kullanılsa bu 1 milyar metreküp su demektir, ovanın su sorunu çözülür. Karasu nehrinin de Kızılırmak vasıtasıyla kulu tarafından Hirfanlı Barajı’na aktarılarak Cihanbeyli ve Altınekin bölgelerinin su sorunu ortadan kalkar. Bunların yapılması için irade vardır. Mavi Tünel bunun güzel bir örneğidir. Fakat Avşar ve Bozkır Barajları da hayata geçirilmelidir. Konya Ovası’na inecek her türlü su bizim için önemlidir.”
ÜRETİCİYE 445.6 MİLYON TL KATKI VERDİK
Recep Konuk, 2009-2010 yılında üreticiye 445.6 milyon TL’lik katkı verdiklerine değinerek, bu ödeminin üçte ikisinin ayni ve nakdi avans olarak 309 milyon 869 bin lirasının pancarın tesliminden önce gerçekleştirildiğini aktardı. Üreticinin tarlasını ekime hazırlarken, ekerken, çapalarken, sularken ele güne muhtaç etmediklerine dikkat çeken Konuk, “Üreticinin tefecinin eline düşmesini istemiyoruz. Girdi temin edemezse tarlalar boş kalır ya da ürün niteliğinden çok şey kaybeder. Pancar alımlarında kamu tarafından baz fiyat 115 TL/ton olarak belirlenmişti, bu kampanya dönemi için Konya Şeker nakliye bedelleri de dahil edildiğinde ton başına alım fiyatı ortalama 146 TL olarak gerçekleşti. Amacımız üreticiyi, üretimi ve ürünü korumaktır. Bu nedenle şeker pancarı üretimi hiç geriye gitmedi. Bugün Türkiye’de en kaliteli şeker pancarı Konya’da yetiştiriliyor” diye konuştu.
HASAN AYHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri