Recep Konuk yeniden aday

Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığına aday olmama kararının ardından aksi yönde pek çok çağrı aldığını ifade eden Recep Konuk, “Gözyaşı ve alın terinin olduğu talepler ağır basıyor ve ben de 'Durmak yok, yola devam' diyorum” dedi

AK Parti Karaman Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk,  Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimleri ile ilgili Panagro Entegre Tesisleri'nde bir toplantı düzenledi. Toplantıya oda ve STK temsilcileri, Konya Şeker temsilcileri ve çiftçiler katıldı. 26 Ağustos 2017 tarihinde yapılması planlanan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin seçimleri Konya Valiliği'nin güvenlik gerekçesi kararıyla 16 Eylül 2017 tarihine ertelenmiş ve Başkan Recep Konuk yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Ziraat odaları ve çiftçi birlikleri Recep Konuk'un yeniden aday olmasını istemişti.

Bugün düzenlenen toplantıda Recep Konuk, yeniden Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerinde aday oyduğunu açıkladı. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanlığına aday olmayacağını söylerken ifade ettiklerinin arkasında olduğunu söyleyen Konuk, “Bu kurum biz olmadan da tarihi yürüyüşünü sürdüreceğini söylemiştim. İnsanlar oturdukları koltukları kolayca terk edemiyor. Biz bu kararı aldığımızda 'Ne oluyor' denildi. Farklı farklı kurgular konuşuldu. Bakanlığa gideceğimizi söyleyenler oldu. Benim böyle bir kaygım yok. 'Şirket ekonomik sıkıntı yaşıyor, bırakıp kaçıyor' gibi garip ithamlarda da bulundular. Konya Şeker 11 tane bakanlığın bütçesinden fazla bir bütçeye sahip. 8 milyar ciroya sahip. 10 bin çalışanı var. Burası birçok bakanlığın önündedir. Bunları söyleyenler bunun farkında değiller sanırım” dedi.

YATIRIM YAPARKEN PARA İSTEMEDİK

“Konya Şeker bir işletmedir, elbette borcu olacaktır” diyen Konuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önemli olan bunların yönetilebilir olmasıdır. Biz buranın ekonomik yapılanmasında hiçbir hemşehrimizden bir tahsilatta bulunmadık. Vatandaştan yapılacak yeni fabrikalarla ilgili bağış karşılığı hisse dağıtmadık. 3 milyar dolar yatırım ödeniyor, bunun nasıl olduğunu akledemiyorlar. Buranın yönetim kurulunu yukarıdan talimatla değişir zannediyorlar. Devlet büyüklerimi dikkate alırım, Bizim devlet anlayışımızda yöneticiye saygı vardır. Ama buranın yöneticisinin kim olacağına üretici karar verir. Sayın Başbakanımızla görüştüm, 'izin aldı, izin alınmalı mı' gibi şeyler söylediler. Başbakanımızın bize çok yardımları dokundu. Birisi boşanırken anne babasına söyler, ben de istişare ettim. Sayın Cumhurbaşkanımız beni külliyeye çağırdı. Tüm detayları konuştu. Ortak kaygı şuydu; 'Burası büyük bir müessese. Üreticinin bugün en büyük marka değeri olan bir şirket. Nasıl yönetilebilir, 'Bir çare bulmalısın' dediler. Milletin markasına milletin adamı sahip çıkılmasını istedi. Bu doğal bir şey. Bunun dışında 'Konya'da yüzler değişecek' gibi söylemler ortaya çıktı. Konyaspor Başkanı bylock kullanıcılığından dolayı görevinden ayrıldı. Vardır yoktur bize Bir şey söylemek düşmez ama bunlarla ilintilendirmek yanlış.  

 

KANIMIZI EMENLERİN ÖNÜNE ÇIKTIK

Konya Şeker'in Türkiye'ye mal olmuş bir marka olduğunu ve herkesten bu hassasiyeti beklediğini ifade eden Konuk, konuşmasına şöyle devam etti: “Ama maalesef bu süreçte yeterince bu hassasiyeti göremedik. Genel Kurulun ertelenmesi ile ilgili bir tasarrufumuz olmadı. Erteleyenlerin güvenlik kaygısı olmuştur. Biz bu memleketin kanını emenlerin karşısına bu kurumları diktik. Onların ayaklarına bastık. Anadolu insanı üretecek, büyük şehirlerde işleyip Anadolu insanının sofrasına sokacaklar, bunu istediler. Elbette bunlar tekin durmuyorlar. Yangından mal kaçırır gibi buraların küçültülmesi için çalışamaya başladılar. Küçülerek büyüyemezsiniz. Kurarak kurtulursunuz. Geçmişte yollara sütlerin döküldüğün hatırlıyorsunuz. Buradan birşeyler alabilmek için üşüştüler. Asla bunlara fırsat vermeyeceğiz. Ben hiç şahsim için görev istemedim. Aday olan arkadaşları saygı ile karşılıyorum. Akıl akıldan üstündür ama işi doğru yapanlara fitne çıkararak, olmayanları söyleyerek hiçbir yol alamazlar.”

'YOLA DEVAM'

Aday olmama kararının ardından üreticilerin kendisini çok rahatsız ettiğini söyleyen Konuk şöyle konuştu: “Rahatsız etti derken, çok aradılar. Pancar tarlasından, mısır tarlasından çiftçilerimiz aradı beni. Fabrikaya kadar geldiler. Üreticimiz bize güvenerek tarım yapıyor. Bu ağır bir yük. Bir çiftçimiz ağlayarak, 'Sen gidersen harap oluruz' dediler. Ben bunları dikkate aldım. Talebi dikkate almak zorundasınız. Vatandaş bana bu kurumu yönetmede rıza gösterdi. Aksine rıza göstermedi. Büyük ekseriyetin ayrılma kararına rızasının olmadığını gördüm. Birçok çalışanımız istifasını masama koydu. Üreticiler, 'Bunun zamanı değil' dediler. Gözyaşı ve alın terinin olduğu talepler ağır basıyor ve ben de 'Durmak yok, yola devam' diyorum.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri