Recep Konuk: Genel kurulda nöbet değişimini gerçekleştireceğiz

PANKOBİRLİK genel kurulunda bir nöbet değişiminin yaşanacağını dile getiren PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Görevi asıl olan üretimdir, üretici ortaklarımızın ortak menfaatidir diyen arkadaşlarımıza devredeceğiz” dedi.

Pancar ekiminin başlangıcından bu yana verdiği tohum, gübre, ilaç, motorin gibi ayni ve ekim, çapa, bayram, sulama gibi nakdi avanslarla üreticiyi tarlada yalnız bırakmayan Konya Şeker, kampanya döneminin başlangıcından beri 10 kez avans ödemesi gerçekleştirirken, üreticiye desteğini nakit olarak yapacağı 11’inci avans ile sürdürüyor. Konya Şeker yetkilileri Temmuz ayında verilen 57,2 Milyon Liralık nakit avanstan sonra şimdi de 11. destekleme avansı olan 57 Milyon TL’lik tutarın üreticilerin hesabına yattığını söyledi. PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Konya Şeker’in gündeminin birinci sırasında her zaman üretici ve üretim vardır. Bu ay içinde yapacağımız genel kurul ikincil bir gündem maddesidir. Konya Şeker’de gündem üreticidir, üretimdir, diğer bütün konular talidir” dedi.

NÖBET DEĞİŞİMİYLE AVANS UYGULAMASINDA AKSAMA OLMAYACAK

“29 Eylül’de kooperatifimizin genel kurulunu yapacağız. İnşallah genel kurulda nöbet değişimini gerçekleştireceğiz” diyen Konuk, daha sonra şunları kaydetti: “Üreticilerimizin aklına belki de ‘bu nöbet değişimi sebebiyle avans uygulamasında bir aksama olur mu?’ sorusu gelmiş olabilir. Hiç kimse endişelenmesin. Bu kurumun en önemli kazanımlarından biri oluşturduğumuz kurumsal yapıdır. Kişiler gelip geçse de artık işleyecek ve aksamayacak bir kurumsal yapımız var. Tercihleri ve stratejileri seçilmiş yöneticilerin belirlediği ancak tarım takvimine göre yapması gerekenleri bürokratik mekanizmaları ile yerine getiren bir kurum haline geldi Konya Şeker. Ürün ekiminden avanslara, ürün bedeli ödemelerinden sanayi tesislerinin üretim planlamasına kadar her süreç kısa, orta ve uzun vadeli planlama ile adım adım planlanmıştır. Bu çerçevede de gelecek senenin bile üreticiye yapılacak destekler ve avans ödemelerini periyotlar itibarıyla planlamış olan Konya Şeker elbette seçim gündeminden bağımsız olarak pancar hasadı öncesi 22 yıldır hiç aksatmadan yaptığı nakit avans desteğini verecekti ve gündemden bağımsız olarak bugün bu desteği üreticilerinin hesabına yatırıyor.”

“Önümüzdeki süreç ile ilgili hiçbir ortağımız merak etmesin, endişelenmesin. Ne ben ne birlikte yükü omuzladığımız arkadaşlarımız benden sonrası tufan demedik. Biz, bizden sonrasının da güllük gülistanlık kalmaya devam etmesi için popülizme meyletmeden, iyi hatırlanmak için har vurup harman savurmadan üretici ortaklarımız için yapmamız gerekenleri yaptık, ticaretin gerektirdiği rasyonel tavırdan asla uzaklaşmadık, geleceğe yük bindirecek hiçbir adımı atmadık. Cesur kararlar alarak başladığımız görevimizi yine son güne kadar asıl olan üretici ortaklarımızın ortak menfaatidir, asıl olan Konya Şeker’dir yaklaşımımızdan taviz vermeden tamamlayacağız ve yine inşallah asıl olan üretimdir, üretici ortaklarımızın ortak menfaatidir diyen arkadaşlarımıza devredeceğiz.”

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri