Recep 'Esad' Erdoğan

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğanın 1. Meclise cebren ve hile ile girdiği sözüne Meclisin bahçesine gitmek ne zaman cebir ve şiddeti gerektirir cevabını verdi

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulus Meydanı’ndaki olaylar nedeniyle eleştirdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Suriye Devlet Başkanı Başar Esad’a benzetti. Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı gibi Atatürk’ün sözlerinden örnekler verdi. Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkmadan önce Dolmabahçe’de düşman donanmasını gördüğü zaman söylediği “Geldikleri gibi gidecekler” sözünü hatırlattı.
Kılıçdaroğlu, 29 Ekim’deki Ulus Meydanı’ndaki kutlamaları eleştiren Başbakan Erdoğan’a, ”Efendim, orada olanlar illegal örgütlerdenmiş, kafaya bakın. 80 yaşında kadın. 8, 9 yaşında çocuklar. Kendisine göre her şey legal, bağımsızlık, özgürlük isteyenler, cumhuriyet, demokrasi isteyenler illegal. Bu kafa bu ülkeyi yönetiyor” diye cevap verdi.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ”1. Meclis’in bahçesine cebren ve hile ile girdiği” sözüne ise ”Meclis’in bahçesine gitmek ne zaman cebir ve şiddeti gerektirir. Senin giremediğin yere ben gidiyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, ”Hangi akıl ve mantıkla yasak getiriyorsun? Yeni bir unvan bulmamız lazım, ’Tayyip Esad Erdoğan’. Hala, polis görevini yapmadı’ diyor. İnsanlar ölmedi ya... Bir kaç kişinin ölmesi lazım ki polis görevini yapsın.” dedi.

Kendisi stada kaçtı
Kılıçdaroğlu, ileri demokrasinin geldiği noktanın ”ileri polis devleti” olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, ”İyi, halk da bayramını meydanlarda kutlamaya başladı, Recep Tayyip Erdoğan stada kaçtı” diye konuştu. Savcılığın Ulus yürüyüşüne soruşturma açtığının öne sürüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, ”O cumhuriyet savcısı açsın önce ’cumhuriyet savcısı nedir?’ onu okusun. Bakalım sen Cumhuriyetin mi Recep Tayyip Erdoğan’ın mı savcısısın?” dedi.

‘Gel Uludere’ye gidelim’       
“İstihbarat aldık bayramı yasakladık’ diyorlar. İstihbarat ne alınmış açıklasınlar. Uludere’yi açıkladılar mı? Oradan da istihbarat almışlardı. 34 yurttaşı öldürdüler. 34 yurttaşın kanı, Recep Tayyip Erdoğan’ın yakasındadır. ’Polis görevini yapmadı’ diyor. İstihbarat sonrasında 34 kişinin hayatını kaybetmesi lazımdı ki polis görevini yapsın. Bu arada ‘Hakkari’ye gitmişiz, neden Türk bayrağı yokmuş?’ diyor. ’Gel beraber Türk bayrakları alalım Uludere’ye gidelim. Orada insanlarla kucaklaşalım’ dedim. Gelemez, cesaret edemez. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir milli bayram yasaklandı. Bunu unutmayacağız. Bu, tarihin defterine not düşülecektir. Demokrasinin kara lekesidir. İlk Meclis’e neden gidiyormuşum? Sen kimsin? Ben Meclis’e giderken senden izin mi alacağım?”

SALICI’YA ELEŞTİRİ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, isim vermeden partisinin İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın çelenkle anıta ilerlerken tören alanında bulunan askerlere, “Sizin korumanız gereken Cumhuriyet’e biz sahip çıkıyoruz” diye seslenmesine ilişkin, “Hiç kimse ama hiç kimse darbelerin arkasında duramaz, darbeleri savunamaz. CHP darbelerden en büyük zararı gören partidir. Darbeden medet uman CHP’li olamaz. Bunu herkes çok iyi bilsin” dedi.

İstifam söz konusu değil
CHP Istanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve istifasının söz konusu olmadığını söyledi. CNN Türk’te dün akşam canlı yayına katılan Salıcı, “O ifadeleri başta vali ve emniyet müdürü olmak üzere tüm devlet erkanına söyledim. Sözlerimin arkasındayım. İstifa söz konusu değil. Genel Başkanımızla bugün (dün) görüsmedim. Kendisine gerekli açıklamayı yapmıştım. Kendimi CHP’nin değişen yüzüne yakın buluyorum. Esra Elönü’yü arayıp CHP’yi anlatmak istediğimi söyledim” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri