Real City'i kupanın dışına itti!

Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında grubun iki dev ekibi Real Madrid ile Manchester City karşı karşıya geldi.

Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu 5. maçında gecenin sonucu en çok merak edilen maçında Real Madrid ile Manchester City ile 1-1 berabere kaldı.

Ettihad Stadı'nda oynanan karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Real Madrid ikinci tura çıkmayı garantilerken Manchester City ise ikinci tur şansını matematiksel olarak kaybetti.

Karşılaşmada Real Madrid Benzema'nın 10. dakikada attığı golle ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarının 73. dakikasında Sergio Agüero penaltı vuruşu ile maça eşitliği getirdi ve mücadele bu skorla sona erdi. City'nin golünde penaltıya sebebiyet veren Arbeloa 73. dakikada kırmızı kart görürken Real Madrid maçın son 17 dakikasını 10 kişi oynadı. Öte yandan mücadelede Mesut Özil yedek kulübesinde başladığı karşılaşmada oyuna dahil olmadı.

Manchester City [1 - 1] Real Madrid
10' [0 - 1] K. Benzema
73' A. Arbeloa (Kırmızı kart)
73' [1 - 1] S. Agüero (Penaltı)

Bu sonucun ardından Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde 8 puana yükseldi ve ikinci tura çıkmayı garantiledi. Manchester City ise 3 puana yükselerek ikinci tura çıkma şansını kaybetti. İngiliz ekibi galibiyet alamadan geldiği 5. maçlar sonunda Ajax ile UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek için mücadele edecek.

Grubun son maçında Real Madrid Ajax'ı sahasında konuk ederken Dortmund ise Manchester City ile Almanya'da karşı karşıya gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri