Raylara 26 milyar lira

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, son 10 yılda demiryollarına büyük yatırım yaptıklarını söyledi.

Yıldırım, belirli güzergâhlarda özel sektöre yük ve yolcu taşımacılığı için izin vereceklerini de açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik veHaberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dün İstanbul'da açılan "3. DemiryoluHafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı kapsamında gazetecilerle de buluştu.

Unutulan demiryolu

Toplantıda, unutulmuş demiryollarını tekrar gündeme taşıdıklarını vurgulayan Yıldırım, 2002'de 250 milyon lira olan demiryolu yatırım bütçesinin 2012'de 5 milyar liraya yükseldiğini, son 10 yılda demiryollarına 26 milyar lira yatırımyaptıklarını açıkladı.

2023'e kadar başlanılan ve planlanan yatırımların 45milyar lira olduğunu ifade eden Yıldırım, 100'üncü yılda yüksek hızlı tren ağının ise 10 bin kilometreye çıkacağını kaydetti. Demiryolu taşımacılığını geliştirme için yeni atılımların süreceğini açıklayan Yıldırım, sektörü artık özel şirketlerin kullanımına açılacağını duyurdu.

Özel sektör açılımı

Yıldırım, "Devlet Demiryolları'nın yanı sıra belirli güzergahlarda yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyenler de Demiryolu Düzenleme GenelMüdürlüğü'nün vereceği izinler çerçevesinde işletmecilik imkanı doğacak” dedi.

Bu 4X4 başka...

Hisarlar Grup, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ilk yerli 4x4 olan Turkar'ın yeni üst yapılı aracı Emera'yı tanıttı. Yeni model demiryolu hat bakım onarımaracı olarak hizmet verecek. Araç hem karayolunda hem rayda gidebiliyor. Araç gerektiğinde vagon çekici olarak da hizmet veriyor.

ADEM YAVUZ ASLAN - BUGÜN GAZETESİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri