Rauf Büyüktermiyeci ömrünü cihada adadı

FEYAP Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci’nin vefatı büyük üzüntüye neden oldu. Arkadaşları merhum Büyüktermiyeci’yi Merhaba Gazetesi’ne anlattı 

Uzun yıllar Saadet Partisi ve Milli Görüş camiasına hizmet eden FEYAP Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci’nin vefatı büyük üzüntüye neden oldu. Arkadaşları merhum Büyüktermiyeci’yi Merhaba Gazetesi’ne anlattı. 

ONUN MÜCADELESİNE ŞAHİDİZ

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Rauf Büyüktermiyeci ile ilgili şu görüşleri dile getirdi: “AGD-MGV Konya İl Sorumlumuz Rauf ağabey ömrü boyunca bu davaya hizmet etti. Allah’a hamdolsun daima istikamet üzeri bir hayat yaşadı. Kendisi ‘Ben canımı rabbime teslim ettiğimde üzerimde bu görevimle gideceğim ki ahirette benim en büyük amelim olacak’ dedi.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan

Allah’a hamdolsun ki; Rauf abimiz görevi varken Rahmet-i Rahman’a kavuştu. Bizler onun mücadelesine şahidiz, onun mücahit olduğunu Allah yolunda çalıştığına şahidiz. İman ve cihadı hayatının her alanına, her anına nakşederek yaşadığına şahidiz. Rauf ağabey kimdir diye sorulunca diyebileceğimiz ilk şey samimi ve muvahhit bir Müslüman oluşudur. Ayrıca bir gönül eriydi Rauf ağabeyimiz. Davasındaki ve hayırlı çalışmalarındaki özgüveni, istişareye verdiği önem, hasbi tavrı ve dürüst kişiliğiyle örnek oldu. Yaptığı hayırlı çalışmaların ve bu örnek kişiliğinin ahiret yurdunda da kendisine şahitlik edeceğine inanıyoruz. Dünyada; hak ve bâtıl, îman ve küfür, ihlâs ve nifak, tevhid ve şirk, şükür ve nankörlük şeklinde dâimâ ikiye ayrılmış zıtlıklar ve tercihler var olmuştur. Birinin mükâfatı cennet, diğerinin akıbeti cehennem olan bu iki grup insanlık tarihi boyunca mücadele hâlinde olmuştur. Bizler Rauf ağabeyimizin her zaman hakkın, imanın, ihlasın, tevhidin ve şükrün tarafında olduğuna şahitlik ettik. Rauf ağabeyimizden razıyız. Duamız odur ki Rabbimiz de kendisinden razı olsun, O’nu cennetinde ağırlasın.”

CANIYLA MALIYLA BU DAVAYA HİZMET ETTİ 

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, uzun yıllar Saadet Partisi ve Milli Görüş camiasına hizmet eden FEYAP Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci’nin vefatının ardından büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Korkmaz, “Rauf Bey'i ilk tanıdığımdan bugüne kadar hep dosdoğru durmadan çalışan Kur'an ve sünneti hayatına rehber edinen,  davasına bağlı, davası için her ortamda aynı kararlılıkla duran, istişareye çok önem veren, kararlı, özgüveni olan kişilikli bütün bir kardeşimizdi. Çok fazla seyahat edemezdi ancak inandığı davası uğruna birçok şeyden haberi olurdu.

Mehmet Ali Korkmaz

En güzel tarafı da edindiği bilgileri dedikodu yapmadan, gıybet yapmadan, kulis yapmadan muhataplarıyla tabir yerindeyse kitabin ortasından konuşan bir samimi kardeşimizdi. O sadece kendisi için değil çocuklarını da bu çalışmaları dâhil ederek onların dünya ve ahiretini bir Muvahhit olarak yaşamasını isteyen gönül adamı kardeşimizdi. Bizi her aradığında her zaman inancı ile ilgili davası ile ilgili mutlaka bir şey istişare ederdi. AGD Genel merkez çalışmalarına pek zaman ayıramazdı bunun mahcubiyeti içindeydi ama genel başkanımız Salih Turhan Bey; ‘abi bu halinle bile davaya önemle hizmet ediyorsun biz senden hep razıyız’ derdi. O da bundan çok mutlu olurdu. Bazen bana gelir ‘acaba emaneti yürütemiyor muyum’ diye hassasiyet gösterirdi. Fakat başta AGD Genel Başkanımız olmak üzere tüm başkanlık Divanı onun bu samimi halini hep konuşurduk hamdolsun. Türkiye'nin birçok ilinden Son görevini yapmak üzere cenazede hazır oldular mekânı cennet olsun. Geride Bizim de tanıdığımız kişiliği bütün karakterli ve davasına bağlı evlatlar bıraktı ne mutlu” dedi. 

İSTİKAMET ÜZERE YAŞAYAN BİR MÜCAHİTTİ 

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Rauf Büyüktermiyeci kardeşimizi ebedi âleme uğurladık. Allah kendisinden razı olsun. Kendisi uzun yıllardır bir hastalık ile imtihan oluyordu. Kendisini hal hatır sormak için aradığımız zamanlarda hiç şikâyet etmezdi her zaman haline şükreden güzel bir insandı.

Ceylani Kılıç

Kendisi çok gani gönüllü bir mücahitti. Kendisi vefatından önce AGD Konya Bölge Başkanı olarak görev yapıyordu. Dernek çalışmalarında her zaman kendisi ile istişare ederdik. Deneğimizin daha iyi hale gelmesi için her zaman çok çalıştı. Rauf kardeşimiz bu davada her zaman hayırla yâd edeceğimiz güzel bir dava adamı. Rauf kardeşimizin dik duruşuna her zaman şahidiz. Derneğimizin yardım talebini hiç bir zaman geri çevirmedi kendisi istikamet üzere yaşamış Müslüman, Mücahit Muvahhit bir dava adamıydı” diye konuştu. 

RAUF, KONYA’DA EMSALİ OLMAYAN BİR BABANIN EVLADIYDI 

Rauf Büyüktermiyeci’nin hayırlı bir ömür sürdüğünü belirten Eğitimci Yazar Bahri Kırışık, “Rauf Büyüktermiyeci Konya’da emsali olmayan bir babanın evladıydı. Ben 1958 - 1960 yıllarında Konya Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrencilik yaparken o dönemde Milli Görüş teşkilatlarımız henüz kurulmamıştı.

Bahri Kırışık

O dönem milliyetçi mukaddesatçı olarak adlandırılan 13 arkadaştık. Bu 13 arkadaştan birisi de Rauf Büyüktermiyeci’nin babası Hakkı Büyüktermiyeci idi. Tavizsiz, sağlam hayırsever, şuurlu, akıllı, takdire değer birçok hareketi olan bir kardeşimizdi. Dostluğumuz vefat edene kadar devam etti. Bu arada ben öğretmen olarak Konya Endüstri Meslek Lisesi’ne döndüğümde Hakkı Büyüktermiyeci’nin oğlu Rauf Büyüktermiyeci de benim öğrencim oldu. Öğrencilik yıllarında da dürüst, çalışkan, şuurlu gelecek vaat eden bir öğrenci olmuştu her zaman. Ben 1992 yılında Anadolu Gençlik Derneği Bölge başkanlığı görevini üstlendim. Bu süre zarfında ne zaman Rauf’un kapısı ne zaman  hayır için  çalınsa hiç kimseyi boş çevirmezdi. Elinden geleni her zaman yaptı. Aynı zamanda Rauf kardeşimiz vakfımızın çeşitli birimlerinde görevler üstlendi hem malıyla hem canıyla bu davaya hizmet etti. Daha sonra ben AGD Konya Bölge Başkanlığı görevini kendisine devrettim. Son zamanlarda ciddi rahatsızlığı bir vardı ancak buna rağmen hiçbir zaman görevini aksatmadan yürüttü Allah rahmet etsin. Rauf kardeşimizin arkasından hiç kimse hayır ile anma dışında hiçbir şey söyleyemez. Böyle güzel bir hayat yaşadı. Herkes tarafından hayırla anılacak şekilde iyi bir miras bıraktı. Allah kendisine rahmet etsin. Ben her yönüyle hayırseverliğine dava adamlığına şahitlik ederim. Gidişi bizleri üzdü. Allah rahmet etsin” ifadelerini kullandı.

BİR GÜZEL ADAMDI RAUF 

Anadolu Gençlik Derneği bölge başkanlarından Mehmet Demirel, Rauf Büyüktermiyeci’nin ömrünü davasına adadığını belirterek şunları söyledi: “Bir güzel adamdır Rauf her zaman göreve hazır haydi gidelim derdi.

Mehmet Demirel

Vakıf ve Parti çalışmalarında hep önden giderdi haydi Ne zaman gidiyoruz nasıl yapmamız lazım bu insanlar bizi nasıl anlayacak her zaman Bunları konuşur bunları istişare ederdi. Erbakan hocam Bir 5 yıl yönetse bu ülkeyi bu insanlar bizi çok daha iyi anlayacak ve asla bizi bırakmayacaklar derdi. Bu insanların bizi anlaması için daha ne yapmamız lazım Daha çok koşturmamız lazım Daha çok faaliyet yapmamız lazım derdi. Son zamanlarda sağlığı hiç el vermese de bir şeyleri yapmanın bir şeylere koşturmanın derdindeydi”

HER ZAMAN OK GİBİ DOĞRU OLMAYI TAVSİYE EDERDİ

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak ise Büyüktermiyeci’nin istikametten şaşmamız gerektiğini öğütlediğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Rauf Başkanla biz uzun yıllardır tanışıyoruz. Teşkilatımızın çeşitli kademlerinde beraber görevler yaptık. Ben AGD Konya Şube başkanı iken kendisi de Karatay ilçe başkanlığı görevini yürütüyordu. Rauf başkan çalışma düsturu, ‘bir Milli Görüşçü bir işi her zaman en iyi en mükemmel şekilde yapmalı, bir iş çok iyi yapılmayacaksa yapılmasın derdi. Her işin en iyisi en güzeli olmalı Milli Görüşe Milli Görüşçülere yakışan budur’ der ve hep buna göre çalışmalar yapardı.

Rauf başkan son dönemlerde ciddi bir hastalık ile imtihan oluyordu diyalize giriyordu. Diyalizden çıktığı zamanlarda çok yorgun olmasına rağmen çalışmaları hiç aksatmazdı. Rauf Büyüktermiyeci denilince akla iki şey gelir birincisi ok gibi olmak doğru olmak, kınayıcının kınamışından korkmadan doğruları söylerdi hiç istikametten şaşamadı. İkincisi de infak. AGD Genel Merkez tarafından yaptırılan külliye inşaatına çok yardımları oldu. Son olarak ölmeden önce de depremzedeler için ciddi yardımlar yaptı. Rauf Başkan çok ince düşünceli bir insandı. Şube başkanlığı yaptığımız döneminde bir konu üzerinde bir anlaşmazlık yaşamıştık. Ertesi gün birkaç hediye ile gelmişti acaba ben kırıldım mı diye. Oysa ben üzerinde durmamıştım kendisi böyle ince düşünceli hayır ehli dava adamı mücahit bir insandı Allah rahmet etsin mekânı cennet olsun.”

SAİT ÇELİK 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri