Rasmussen: Nato Tarihinin En Önemli Zirvelerinden Biri Olacak

Birleşik Krallık'a bağlı Galler'de bugün başlayacak NATO Zirvesi için liderler Cardiff şehrine gelmeye devam ediyor.Toplantı öncesinde açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, İttifak'ın tarihindeki en önemli zirvelerden birini...

Birleşik Krallık'a bağlı Galler'de bugün başlayacak NATO Zirvesi için liderler Cardiff şehrine gelmeye devam ediyor.

Toplantı öncesinde açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, İttifak'ın tarihindeki en önemli zirvelerden birini gerçekleştireceklerini vurguladı. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması ve sözde İslam Devleti diye kendisini adlandıran teröristlerin zulümleriyle güvenlik durumunun ciddi şekilde değiştiğini belirten Rasmussen, zirvede bu tehditlerle mücadele için önemli kararlar alınacağını vurguladı.

Rasmussen, müttefikleri gerektiğinde savunma konusunda daha hızlı hareket etmek için planlamaların şimdiden yapılacağını da sözlerine ekledi. Ukrayna ve diğer ortaklarla da işbirliğini geliştireceklerini dile getirdi.

"IRAK HÜKÜMETİNDEN TALEP GELİRSE DEĞERLENDİRİRİZ"

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, IŞİD'in ilerleyişini durdurmanın uluslararası toplumun sorumluluğu olduğunu söyledi fakat NATO'ya henüz bu konuda bir yardım talebinin ulaşmadığını ifade etti. Rasmussen, Irak hükümetinden talep gelirse müttefiklerin bunu ciddiyetle değerlendireceğinden emin olduğunu vurguladı.

Bu arada Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy de zirve için Cardiff Havaalanı'na geldi.

Galler'e dün gelen ABD Başkanı Barack Obama da zirvenin yapılacağı merkeze giriş yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri