Randevu sistemi yığılmayı azalttı

Randevu ve mouse sistemini uygulamaya sokarak, zamandan tasarruf sağlayan Ilgın Şeker Fabrikası'nda; şuana kadar 90 bin ton pancar işlendi. Yeni uygulamalar ile pancardaki verim artırıldı

Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş, Ilgın Şeker Fabrikası Müdürü Sezai Doğan'ı makamında ziyaret ederek; yürütülen kampanya hakkında bilgiler aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ilgın Şeker Fabrikası Müdürü Sezai Doğan, Gümüş'e teşekkür etti. Bu yıl, pancar alımında randevulu sistemi tam anlamı ile uyguladıklarını dile getiren Doğan, “Geçmiş dönemlerde buraya aynı anda 20 bin ton pancar getiriyorlardı. Yığılmalar yaşanıyordu. Bu sene yığılmalar olmayacak” dedi.

BAŞARILI BİR KAMPANYA YÜRÜTÜYORUZ

Aralık ayının 15'ine kadar pancar alımlarının süreceğini ve günlük 12 bin ton pancarın işlenmeye alınacağını aktaran Doğan, şunları kaydetti: “Günlük 3 bin artışla kampanyayı sürdüreceğiz. Kampanya 4 buçuk ay sürecek. Uygulamaya koyduğumuz randevulu sistem ile pancarlarda çürümeler de olmayacak. Yığılma olmayacağı için gelen pancarlar kısa sürede işlenme imkânı bulacak. Randevulu sistem geçen yıl, 48 saatmiş. Bu sene 6 saatlik sisteme ilk kez geçildi. Başarılı bir kampanya yürütüyoruz. Genel merkezimiz bize gerekli bütün destekleri veriyor. Onların gücünü her zaman hissediyoruz. Başarılı olmamızdaki en büyük faktörlerin başında genel merkezimizin bizlere verdiği fırsatlar geliyor.”

106 BİN TON PANCAR GELDİ

Bir de mouse sistemini uygulamaya soktuklarını aktaran Doğan, çiftçilerden pancarın temizlenip alındığını kaydetti. “4 tane mouse pancar yükleme makinesi ile çalışıyoruz. Geçen yıl ki kayıpların önüne geçiyoruz” diyen Doğan, daha sonra şunları kaydetti:  “Çiftçiler, temiz pancar getirdiği için boşaltma parası da almıyoruz. Bu yılki uygulamalar ile aynı zamanda zamandan da tasarruf sağlıyoruz. Pancarın içindeki şeker varlığının tamamını, zayi vermeden şekere çevirmek için çabalıyoruz.  Önceki güne kadar 106 bin ton pancar geldi. 90 bin tonunu işledik. 1 milyon 200 bin ton pancar işleyeceğiz. Fabrikamız, çok büyük. Ereğli'de de çok pancar var. Onlar bize de pancar gönderiyor. Biz, elimizdeki bir kısım pancarı Susurluk ve Afyon Şeker Fabrikası'na gönderiyoruz. Amaç, bütün fabrikalardaki çalışmaları dengeli bitirmek.” Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş, Müdür Doğan'a çalışmalarında başarılar dileyerek; “Merhaba Gazetesi, şimdiye kadar hep üretenin yanında olmuştur. Bundan sonraki süreçte sizlere yardımcı olmaya devam edeceğiz. Ilgın Şeker Fabrikası, gerçekten Konya için büyük bir değer” dedi.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri