Ramazan’da yardımda yarışıyoruz

Konyadaki yardım dernekleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için yarışıyor
Ramazan’ın iklimi Konya’da bir başka hissediliyor. Yardımlaşma ve dayanışmanın en üst düzeyde olduğu bu mübarek ayda, ihtiyaç sahipleri için herkes yardıma koşuyor. Bu noktada ‘alan el ile veren el arasında köprü’ olan yardım dernekleri, hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine en iyi şekilde ulaştırıyor.
Konya’da faaliyet gösteren yardım dernekleri de Ramazan ayında yoğun bir şekilde çalışıyor. Bir yandan mevcut yardımlarını devam ettiren dernekler diğer taraftan Ramazan’a özel çalışmalarını da sürdürüyor. İşte Konya’daki derneklerin Ramazan çalışmaları….
CANSUYU DERNEĞİ KONYA TEMSİLCİLİĞİ
Cansuyu Derneği Konya Temsilciliği’nde Ramazan’a özel bir program olmasa da yıl boyunca yapılan yardımlar devam ediyor. Derneğin Konya Temsilcisi Ahmet Gönç, yardımların gıda paketi yerine nakdi olmasının önemli olduğunu vurguluyor. Yardımda bulunmada önemli olanın muhtaç kişinin ihtiyacının karşılanması olduğuna dikkat çeken Ahmet Gönç, “Evlere gidiyoruz; 10 paket koli var ama elektrik, su parası ödenmemiş. Gıda paketi yerine nakdi yardım, oda olmazsa alışveriş merkezlerinin sunduğu yardım çekleri verilmeli” dedi.
DOST ELİ DERNEĞİ
Dost Eli Derneği, yıl boyunca devam ettirdiği yardım faaliyetlerini Ramazan ayında da devam ettiriyor. Numune Hastanesi karşısında yeni binasına taşınan Dost Eli Derneği, bu binasında kalacak yeri olmayan hasta yakınlarını misafir edecek. Birkaç gün içerisinde başlayacak uygulama ile Ramazan ayında hasta yakınlarına hem konaklama hem de iftar ve sahur yemeği verilecek.
Ramazan ayında daha çok ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere yardım toplama çalışmalarını yoğunlaştıran Dost Eli Derneği, bu yıl 8 yerde stand açarak, ayni ve nakdi yardım topluyor. Dost Eli Derneği Müdürü Namık Güler, kendileri için yardımın ayni ya da nakdi olmasının önemli olmadığını belirterek, “Kim ne verirse kabul ediyoruz. Çünkü gıda bankamız olduğu için ayni yardımları buradan dağıtıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir kadın evinde yaptığı erişteleri getirip bize verdi. Yine bir arkadaşımız bahçesinden topladığı elmaları getirdi, ‘bu benim fakirlere vermek üzere ayırdığım pay’ dedi, bize teslim etti. Biz de bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” diye konuştu.
AYDER-İHH İNSANİ YARDIM VAKFI
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın iftar tırı 7 Eylül’de Konya’da olacak. Ayrıca AYDER’in gezici aşevi de 2 bin kişiye 3 çeşit yemek hizmetiyle Konya merkez, ilçeler ve köyleri dolaşacak.
Dün Karaman’da ihtiyaç sahiplerine gıda paketi dağıtımı yapan AYDER, Konya’da da bu yardımları devam ettiriyor. AYDER’in yetim ve dullara yönelik de giyecek çalışması olacak. AYDER’in geçtiğimiz yıl başlattığı 5 kavşakta 5 bin iftariyelik dağıtımı da bu yıl yine devam ettiriliyor.
AYDER Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yücel Köse, bu yıl Ramazan nedeniyle 2 görevlilerini Bangladeş ve Irak’a gönderdiklerini belirterek, bu bölgelerde yapılan çalışmalar ve insanların ihtiyaçlarının belirlendiğini söyledi. Yardım konusunda nakdi yardımın daha çok işe yaradığına işaret eden Yücel Köse, “Ayni sınırlandırılmış oluyor ama nakdi yardım daha çok işlev görüyor. O yüzden nakdi yardım daha makbul. Sonuçta ihtiyaç sahibinin size söyleyemediği ihtiyaçları var” dedi.
KİMSE YOK MU DERNEĞİ KONYA ŞUBESİ
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazan’da da iftar çadırı açan Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, Ramazan Bayramına iki hafta kala ihtiyaç sahiplerine kıyafet yardımı yapacak. Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi ayrıca gıda paketi yardımlarını da devam ettiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri