Ramazan umrecileri vazifelerini tamamladı

Umre vazifesini gerçekleştirmek için kutsal topraklara giden Ramazan umrecileri Konya'ya geri gelmeye başladı. Kafileyi karşılamaya gelen umrecilerin yakınları gözyaşlarını tutamadı

Umre vazifesini yerine getirmek için Ramazan'ı kutsal topraklarda geçiren Konyalı vatandaşlar, geri gelmeye başladı. Kutsal topraklardan dönen umre grubu Konya Havaalanı'nda coşkuyla karşılandı.

Bayramın ikinci günü ilk kafilenin ardından dün de ikinci kafile Konya'ya geldi. Uçaklarından inen ve yakınlarını görmenin sevinci ile gözyaşlarına hâkim olamayan Ramazan Umrecileri yakınlarını görünce büyük sevinç yaşadı. Yakınlarını karşılamaya gelen bazı vatandaşlar ise, “Hoşgeldiniz” yazılı pankart açarak, umrecileri çiçeklerle karşıladı.

DİREKT UÇUŞLAR İLGİYİ ARTIRDI

Uçuşların direkt Konya-Medine olarak gerçekleşmesi de umrecilerden tam not aldı. Geçmiş yıllarda kutsal topraklara gitmek isteyenler İstanbul üzerinden Medine'ye gidiyordu. Hava yolu şirketlerinin direkt uçuşları başlatması hem zaman kaybını hem de maliyetin artmasını engelledi. Umrecilerin Medine'den kafileler halinde önümüzdeki günlerde de dönmesi bekleniyor.

Eşini umreye gönderen Mehmet Temel isimli bir vatandaş, “Sevindirici bir şey Allah kabul etsin. Sık sık telefonla görüştük. Ben daha önce gitmiştim bu yıl da eşimi gönderdim. Çok mutluyum” dedi.

Umreden dönen Derviş Çakıcı ise, “Tarif edilmez bir duygu yaşıyorum. O manevi havayı yaşamak çok başka bir şey. Allah herkese nasip etsin. 1 ay boyunca kutsal topraklarda o manevi havayı soluma fırsatı yakalıyoruz. Orada her şeyde Peygamber Efendimizin bir izi var. Her zerrede hatıraları var. Allah herkese o kutsal mekanı görmeyi nasip etsin. Kabe dünyanın eski eserlerinden biri. Sadece İslam Dünyası için değil tüm din inananlarının kutsal toprakları görüp o huzura ermesi gerekiyor” diye konuştu.

ALLAH HERKESE NASİP ETSİN

Eşini karşılamak için havaalanına Havva Çatık da, “Eşim olmayınca Ramazan biraz eksik geçti. Ama eşim adına çok mutluyuz. Sağsalim Konya'ya geri döndü. Seneye de inşallah ben gideceğim. Kutsal toprakları gitmenin anlamı çok büyük. Bundan dolayı gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Umre vazifesini yerine getiren İsmail Tuna ise, “Ramazan ayı boyunca ulaştığımız kutsal topraklara sağ salim gidip gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mekke ve Medine'ye yaptığımız ziyaretlerin ardından Konya'ya geri döndük. Allah herkese nasip etsin” dedi.

Yakınlarını havaalanına karşılamaya gelen vatandaşlar, yoğun kalabalık oluşturdu. Zaman zaman güvenlik görevlileri vatandaşları uyarılarda bulundu. Heyecanlı olan vatandaş ise yakınlarını bir an önce kavuşmanın mutluluğu ile uzun bir süre ayakta bekledi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri