Ramazan fırsatçılığı yapmıyoruz

Ramazan ayı bereketi ile birlikte geldi. Ramazanın arifesinde alışveriş merkezlerinde ve pazarlarda ciddi yoğunluk oluştu

Ramazan ayı bereketi ile birlikte geldi. Ramazanın arifesinde alışveriş merkezlerinde ve pazarlarda ciddi yoğunluk oluştu. Vatandaş, Ramazan için son hazırlıklarını yaparken, esnaf da bu yoğunluğun berekete dönüşmesinin sevincini yaşadı. Öte yandan sebze ve meyve fiyatlarında bir artışın yaşanmaması hem tüketiciyi, hem de satıcıyı sevindirdi.

Muhacir Pazarı esnafı Ramazan ayını bereketiyle birlikte gediğini ifade etti. Muhacir Pazarı esnaflarından Erdal Dişçi, “Ramazan ayının gelmesiyle işlerimiz biraz daha iyi oldu. Hava sıcak olmasına rağmen insanlar gelip burada alış veriş yapıyorlar. Biz de esnaf olarak fiyatları yükseltmedik. Ramazan fırsatçılığı yapmıyoruz. Fiyatlarımız Ramazan öncesi ile aynı. Pazarda herkes kesesine göre ürün bulabilir. 3 TL’den 10 TL’ye kadar zeytin var. 16 çeşit zeytin satıyoruz. İnsanlar kendilerine uygun olanı alıyorlar. Biz müşteriye fiyatlarda ikramda da bulunuyoruz. Burada pazarlık yapabiliyorlar. Marketlerde 8 lira olan bir zeytini burada 4 TL’ye satıyoruz. Burada daha ucuza sattığımız için halk da alışveriş için pazarı tercih ediyor” dedi. Erdal Dişçi, temel gıda ürünlerinin fiyatlarını da şu şekilde açıkladı: “Edremit zeytini 4 TL, yeşil zeytin 5 TL, iri kıvırcık 8, ufak Edremit zeytini 3.5 TL, yağlı tulum 7 TL, yerli tulum 7.5 TL, nişastalı peynir 5 TL, beyaz peynir 5 TL, tere ağı 10 TL.”  

Pazarda sebze ve meyve satan Musa Demir ise pazara getirdikleri ürünü bitirdikleri için her zaman taze ürün bulundurabildiklerini söyledi. Musa Demir, “Buraya satacağımız kadar ürün getiriyoruz. Bu yüzden her zaman taze ürün bulundurma şansımız oluyor” dedi. Ramazan’ın arifesinde meyve ve sebze satışlarının arttığını da bildiren Musa Demir, “Geçtiğimiz haftaya göre sebze satışlarımız ciddi oranda arttı. Biz bunu Ramazan’ın bereketine bağlıyoruz. Tüm Konya halkına hayırlı Ramazanlar diliyoruz” dedi. Musa Demir, sebze ve meyve fiyatlarını ise şu şekilde açıkladı: “marul 1TL, mısır 3 tanesi 1 TL, şeftali 2 TL, vişne 3 TL, bamya 3 TL, kiraz 5 TL, biber 1- 3.5 TL, çilek 3 TL, kayısı 1.5 TL, pırasa1 TL, domates 1 - 2 TL.”

Foto altı: Sebze, meyve ve temel gıda ürünlerinde korkulan olmadı. Pazarlarda satışa sunulan bu gıda ürünlerinin fiyatı Ramazan ayında yükselmeyecek.       

 

MEHMET ALİ ÖZYER

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri