Ramazan Erkoyuncu: Üretip, hep birlikte kazanacağız

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yeni yönetim kurulu başkanı Ramazan Erkoyuncu, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde 69. Seçimli Olağan Genel Kurulunu adaylardan Ramazan Erkoyuncu kazandı. 4 bin 624 üyenin desteğini alan Erkoyuncu, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yeni yönetim kurulu başkanı oldu. Başkan Erkoyuncu, “Üretip, hep birlikte kazanacağız” dedi Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde 69. Seçimli Olağan Genel Kurulu, Konya Şeker Fabrikası kampüsünde gerçekleştirildi. Genel Kurul'un sonucuna göre adaylardan Ramazan Erkoyuncu yeni başkan seçildi. Böylelikle Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde Erkoyuncu dönemi de başlamış oldu. Ramazan Erkoyuncu genel kurulda 4 bin 624 oy, Özkan Taşpınar 3 bin 997 oy,  Yusuf Erdem 2 bin 337 oy, Alişan Taşpınar da   bin 529 oy aldı.  

KURUMU ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞTURACAĞIZ

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yeni yönetim kurulu başkanı Ramazan Erkoyuncu, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Erkoyuncu, “Üretip, hep birlikte kazanacağız” mesajı verdi. Seçimi kazananın çiftçi olduğunu dile getiren Erkoyuncu, “Konya Şeker çiftçinin malıdır. Bu emanete biz sahip çıkacağız” dedi. Erkoyuncu, ayrıca kurumu eski ihtişamına kavuşturmak için gece gündüz çalışacaklarının da sözünü verdi. 

RAMAZAN ERKOYUNCU'NUN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, Ramazan Erkoyuncu'nun seçimi kazanmasının ardından gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Bestil, “Seçim sonuçları, Konya Şeker'e, Konya'ya hayırlı olsun. KONPADER olarak biz Ramazan Erkoyuncu'nun  yanında olacağız. Hayra motor olacağız. Konya Şeker bizim ve şehrimiz için çok önemli bir kurum. Kurumumuzun daha ileri gitmesi için birlikte mücadele etmeye ve çalışmaya hazırız. El birliğiyle çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.  

RAMAZAN ERKOYUNCU KİMDİR?

1958 yılında Konya’nın Çumra ilçesi Türkmencamili köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çumra’da tamamladı. Lise eğitimine Meram Ticaret Meslek Lisesinde devam etti. 1992 yılına kadar Çumra’da manifaturacılık ve çiftçilikle uğraştı. 1992-2002 yılları arasında Karaman’da traktör ana bayiliği yaptı. 1998-2005 yıllarında Çumra’da hububat bakliyat işi yapan Erkoyuncu, 2003 yılında Konya’da inşaat ve müteahhitlik yapmaya başlamıştır. 1999 yılında Çumra Şeker Fabrikası’nın kuruluş çalışmaları başlangıcı içerisinde olan Ramazan Erkoyuncu, Çumra Şeker Fabrikası’nın kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2004-2009 yılları arasında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin iştiraki olan Şekersüt Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Ramazan Erkoyuncu , kurumu sektörde pazar payında birinci olarak 2009 yılına kadar getirmiştir.Bu yönetimi esnasında Ulusal Süt konseyinde aktif rol oynamıştır.Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin en önemli ve ilk hayvancılık yatırımlarından olan Şekersüt Çiftliğini kurmuştur. 2007-2011 yılları arasında Türkiye Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuştur. Bu süreler içerisinde çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernek, federasyon ve kooperatiflerde yer almıştır. 2017 yılında Küçükbaş hayvancılık ile ilgili yatırımlar yapan Ramazan Erkoyuncu ata mesleği olan çiftçilik çalışmalarına devam etmektedir. Aktif olarak Çiftçilik, hayvancılık, inşaat ve müteahhitlik yapmaktadır. Ramazan Erkoyuncu evli, 3 çocuk babasıdır.  

EMRE ÖZGÜL 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri