Ramazan dayanışma ayıdır

"Sağ elin verdiğini sol ele göstermeden yardımda bulunmak asli görevimizdir"

Ramazan ayının yardımlaşma ayı olarak Müslümanların birbirlerine destek olması gerektiğinin altını çizen Rıza Eker, “Ramazan ayında ihtiyaç sahibi din kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek, onlara sağ elin verdiğini sol ele göstermeden yardımda bulunmak asli görevimizdir” dedi.

‘Sosyal dayanışmanın temel unsuru insandır. İnsanın, dinini, canını, malını, namusunu, nesebini muhafaza edebilmesi de maddi ve manevi toplumsal dayanışma ile mümkündür’ diyen ASKON Konya Şube Başkan Yrd. Rıza Eker Ramazan Ayında yardımlaşmanın önemini şu sözlerle dile getirdi: “Özellikle Ramazan Ayı’nda toplumsal dayanışma halkımız için zaruri bir ihtiyaçtır. Toplumsal birlik ve dayanışma olmadan, insanın kâinat içerisindeki varlığını koruması, varlıklar âlemindeki rolünü hakkıyla icra etmesi oldukça zor hatta mümkün değildir. Dayanışma, toplumsal hayatın en önemli faktörüdür. Dayanışma sayesinde bireyler, aileler, akrabalar, komşular, dostlar ve insanlar birbirlerini sever ve sayarlar. Kişisel ve toplumsal meselelerin çözümü, ancak sosyal dayanışmanın oluşturduğu güç ve destekle sağlanır. Bu güçle insanlar, moral kazanır, hayatın anlamını kavrar ve başkalarına değer verir.

İşte Ramazan, bütün bunları sağlayan, hazırlayan ve olgunlaştıran bir aydır. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma ruhunun doruğa ulaştığı bu ayda, insanlar daha fazla birbirini sevmekte, saymaktadır. Ramazan ayının maddi ve manevî iklimi sayesinde insanlar daha fazla birbiriyle kaynaşmakta ve anlaşmaktadır. Çünkü sosyal dayanışma olmadan toplumların, milletlerin ve daha genel bir ifade ile insanların birbiri ile ünsiyet kurmaları mümkün değildir.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri