Ramazan davulcuları yasak tanımıyor

Konya sokaklarında Ramazan mesaisesine hızlı bir giriş yapan davulcular, yasak dinlemeden davullarını çalarak vatandaşları sahura kaldıyor. Davulcular, amaçlarının gelenekleri devam ettirmek olduğunu belirtiyor.

Ramazan ayının simgelerinden olan davulcular, Konya sokaklarında davul çalarak vatandaşları sahura kaldırıyor. Belediyelerin Ramazan’da davul çalmayı yasaklamasına rağmen, davulcular geleneği koruduklarını belirtti. Gece saat 02:00 sularında sokaklara çıkmaya başlayan davulcular, vatandaşların davul ile uyanmaktan memnun olduğunu ve kendilerine gelenekleri yaşattıkları için teşekkür ettiğini ileri sürdü.  Vatandaşlar ise Ramazan’da davul çalınmasının Ramazan ruhunu yansıtığını ve yasak olmasını anlam veremediklerini kaydetti. Havaların sıcak olmasından dolayı penceleri açarak yattıklarını ifade eden bazı vatandaşlar da, “Kendimizi düşündüğümüzden değil, bebeği olan aileler var. Davulun sesinden dolayı uyanıp ağlamaya başlıyorlar. Konya’nın rahatsızlığı bu bence yoksa uykularının bölündüğünden değil” diye konuştu.

5 TANE DAVULUM ALINDI

Selçuklu’da yaklaşık 20’ye yakın arkadaşlarının olduğunu belirten bir davulcu, “Zabıtalar şimdiye kadar 5 tane davulumuzu aldı ama biz yinede yaskalara rağmen bu geleneği korumaya ve para kazanmaya devam edeceğiz. Biz de biliyoruz vatandaşın alarm kurarak kalktığını ama bu bir kültürdür. Kimse bize sahur vakti neden davul çalıyorsunuz diyerek tepki göstermiyor aksine pencelerden çıkan vatandaşlar teşekkür ediyor. Her mahalleyi çalan davulcular belli bu da Bayram günü çakma davulcuların çıkmasını engelliyor. Artık vatandaşlar bizi tanıyor. Ramazan boyunca davul çalmaya devam edeceğiz. Ekmek paramızı çıkarmak istiyoruz. Yıllardır Ramazanlarda davul çalıyoruz” dedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ramazan Haberleri