Ramazan buruk geçecek

Pandemi ve İslam coğrafyasındaki işgaller nedeniyle son yıllarda Ramazan ayına buruk giren Türkiye, bu yıl da deprem ve sel afetinin yıkımıyla mübarek ayı idrak edecek. Camilerde deprem bölgesi için dualar edilecek, bölgeye yardım kolileri gönderilecek

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının başlamasına 2 gün kaldı. 2 gün sonra ilk sahura kalkılacak ve niyet edilerek ilk oruç tutulacak. Türkiye, Ramazan ayına hüzünlü giriyor. Deprem ve sel felaketi, yürekleri dağladı. Depremde 50 bine yakın insan, sel felaketinde de 18 vatandaş hayatını kaybetti. Ramazan ayının neşesi bu yıl da deprem ve sel sebebiyle gölgelendi.

TÜRKİYE SON YILLARDA RAMAZAN AYINA HEP GÖZYAŞIYLA GİRİYOR

Türkiye, son yıllarda Ramazan ayına hep buruk giriyor. Afganistan, Filistin, Keşmir, Somali,
Suriye, Yemen, Myanmar, Bangladeş, Doğu Türkistan gibi birçok noktada yaşanan eziyetler, dökülen gözyaşları Müslümanların buruk bir Ramazan geçirmesine sebep oluyordu. Bu noktalardaki acılar devam ederken, üzerine bir de deprem ve sel felaketinin eklenmesi Müslüman coğrafyasını daha da acıya boğdu. 2022 yılında İslam coğrafyasında zulüm ve baskı artmıştı.

2020 VE 2021 RAMAZAN AYLARI DA BENZERDİ

2020 ve 2021 yılı da Türkiye açısından buruk geçen Ramazan olarak tarihe geçti. 2 yıl Ramazan ayına korona virüs salgını damgasını vurdu. Camiler boş kaldı, insanlar teravih namazlarını evde kıldı. Salgın dolayısıyla iftar yemekleri verilemedi, insanlar bir arada iftar veya sahur yapamadı. İslam alemi, korona virüs salgınından ötürü 2020 ve 2021 Ramazan ayını buruk geçirmişti.

DEPREM BÖLGESİ RAMAZAN AYINDA UNUTULMAYACAK

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Aynı gün bir de öğle saatlerinde Maraş'ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Adana, Malatya, Kahramanmaraş'ta büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depreminde ölü ve yaralı sayısı da fazla oldu. On binlerce bina yıkıldı. Yüz binlerce vatandaş depremden ötürü memleketini terk etmek zorunda kaldı. İnsanlar evsiz kaldı. Vatandaş yaşamını konteyner ve çadırlarda sürdürmeye devam ediyor. Türkiye'nin kalbi de deprem bölgesinde atıyor. Depremin ilk gününden bu yana yaraların sarılması adına bölgede seferber olan Türk halkı, STK'lar, vakıflar, dernekler Ramazan ayında da depremzedeler için çalışmalarını sürdürecek. Bu Ramazan ayında camilerde deprem bölgesi için dualar edilecek. Afetzedeler için bölgeye yardım kolileri götürülecek.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri