Ramazan Bayramınız mübarek olsun

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında sona gelindi.Önceki gün son teravih namazını kılan ve son sahura kalkan vatandaşı ise bayram heyecanı sardı. Konya'da Bayram namazı, saat 06.07'de kılınacak.

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında sona gelindi. Ramazan, bugünkü son iftar ile bitiyor. Önceki gün son teravih namazını kılan ve son sahura kalkan vatandaşı ise bayram heyecanı sardı÷ İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi saklı olan, Hadis-i Şerif ile “Başı rahmet,ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş” şeklinde ifade edilen Ramazan ayı, 29 günlük sürenin ardından bugün “Elveda” diyor. Bu akşam saat 20.14'te okunacak akşam ezanı ve yapılacak son iftar ile mübarek Ramazan ayının tamamı icra edilmiş olacak. Vatandaş, önceki gece son kez teravih namazını kılarak ve son kez sahura kalkarak, Ramazan ayını yolcu etti. Ramazanın bitişine üzülen, bayramın gelişine sevinen vatandaş, çifte mutluluğu yine bir arada yaşadı.

BUGÜN YOĞUN KABİR ZİYARETİ YAPILACAK

Her bayram öncesi olduğu gibi arife günü (bugün) de mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla dolup, taşacak. Sabahın erken saatlerinden itibaren Konya'nın çeşitli mezarlıklarında vatandaşlar, kabir ziyareti yapacak. Ebedi hayata intikal edenler için kabir başlarında Kur’an-ı Kerim okunacak, mezarların etrafında temizlik yapılacak. Ayrıca Konya Şehitliği'nde de yoğunluk olacak. Şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş, şehitliği ziyaret ederek, başlarında Kur'an-ı Kerim okuyacak. Ayrıca Hz. Mevlana türbesi başta olmak üzere, çoğu alimin kabri de ziyaret edilecek. Mevlana Meydanı'nda da yoğunluk bekleniyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı kararı ile bayramın 1. ve 2. günü Konya'da ulaşım ücretsiz olacak, bayramın 3. günü ise vatandaşlar yolculuklarını yüzde 50 indirimli yapacak.

KONYA'DA BAYRAM NAMAZI 06.07'DE KILINACAK

Ramazan Bayramı, yarın kılınacak bayram namazı ile başlayacak. Konya'da Bayram namazı, saat 06.07'de kılınacak. 4 Haziran Salı günü başlayacak olan bayram, 6 Haziran Perşembe gününe kadar sürecek. Vatandaşlar, aile büyüklerini, yakınlarını ve komşularını ziyaret edecek. Ayrıca Konya, yerli ve yabancı on binlerce turiste bu bayramda da ev sahipliği yapacak. Bayramın 1. ve 2. günü çoğu işyeri kapalı olacakken, bayramın 3. günü işyerlerinin açık olması bekleniyor.

KURUM, PARTİ VE STK'LARIN BAYRAM PROGRAMI

Ramazan Bayramı nedeniyle birçok kurum, STK ve siyasi partide bayramlaşma töreni düzenlenecek. Kurumların ve siyasi partilerin her yıl geleneksel olarak düzenlediği bayramlaşma tarihleri ise belli oldu. Konya Valiliği, bayramın birinci günü saat 10.00-11.00 arasında Mevlana Kültür Merkezi'nde bayramlaşma programı düzenleyecek. AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın bayramlaşma programı bayramın 1. günü saat 18.00'da il başkanlığında olacak. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bayramın ikinci günü yani 5 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'da parti il binasında bayramlaşacak. Yine İYİ Parti'de CHP gibi bayramın 2. günü saat 14.00'da il binasında bayram programı için bir araya gelecek. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise bayramın 3. günü yani 6 Haziran Perşembe günü saat 14.00'da il binasında bayramlaşacak. Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı bayramlaşma programı da bayramın birinci günü saat 11.00'de parti il binasında olacak. Bayramlaşma etkinliklerine protokolün yanı sıra, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katılabilecek.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri